Visak kristal – radiestezija – bioenergija

Što je visak i kako bi trebao izgledati?

Teško bismo mogli naći i jednog radiestezista koji u svom radu ne koristi visak kojega još nazivamo klatno ili njihalo.
Oblik viska
Visak može biti različitih oblika. Najidealniji je visak kružnog ili eliptičnog oblika koji prilikom gibanja stvara najmanje otpora. Kao visak možete u pomanjkanju pravog viska koristiti džepni sat na lančiću, lančić s privjeskom, prsten ili najobičniju maticu na koncu, ključeve itd. Svaki predmet obješen o nit ili uzicu može koristiti kao pomagalo prilikom radiestezijskog istraživanja.

Važno je da je visak što pravilnijeg oblika. Njegovi su pokreti stoga mnogo raznovrsniji a ujedno i informativniji, ovisno o tome na kakvoj ste razini komunikacije s viskom.
Uglavnom se upotrebljavaju visci koji su iznutra šuplji. Prilikom traženja vode ili metala možemo u visak staviti uzorak materijala kojeg tražimo. To nam znatno olakšava posao.

Materijal viska
Visak može biti načinjen od različitih vrsti materijala. Najčešće se upotrebljavaju visci načinjeni od različitih vrsta metala. Pretežno su zastupljeni visci od bakra i mjedi a nešto rjeđe od srebra, željeza pa čak i zlata. Poneki radiestezisti koriste visak od jantara, stakla i različitih drugih materijala.
Veoma je važno znati da visak sastavljen od više vrsti metala ili materijala ima osjetno manju provodljivost, bez obzira koliko atraktivno izgledno.
Zašto je važno u početku od kakva je materijala visak? Svaki organizam je drugačiji i netko bolje reagira na bakar, netko na srebro, jantar ili na neki drugi materijal. Nakon stanovita vremena, kada dobro ovladate tehnikom rada s viskom (što budete više radili rasti će i vaša radiestezijska sposobnost) više neće biti tako važno od kakva je materijala načinjen visak. Moći ćete s jednakim uspjehom koristiti svaki visak. Zapamtite da je visak samo dio pribora pomoću kojega možete doći do različitih saznanja, istodobno i to da je vaš mozak i tijelo taj nadasve fini i senzibilni instrument koji registrira sve promjene a putem viska ih očituje.

Težina viska
Težina viska može biti različit, ovisno o radiestezijskom potencijalu korisnika. Kreće se od jednog grama na više. Radiestezisti s većim senzibilitetom rabe teži visak. Ako je prelagan onda im prilikom rada “bježi”, previše je živahan. Isto tako ne valja da je visak pretežak jer je prilikom rada trom, a osim toga troši se više energije nego što je to potrebno. Radeći s viskom, nakon određena vremena ustanovit ćete da će se u vašoj ruci bez problema vrtjeti čak i zidarski visak koji je inače težak 300 grama. Osim što je atraktivno, to inače ničemu ne služi.

Uzica
Neutralne boje u radiesteziji su crna i bijela i zato je najuputnije da visak objesite na takvu uzicu po mogučnosti iz prirodna materijala. Dužina uzice iznosi 20 centimetara, iako uglavnom prilikom rada, visak držimo na manjoj dužini uzice. Svatko mora sam odrediti koja mu duljina najbolje odgovara. Dobro je na tom mjestu zavezati čvorić, da se ne mora svaki puta tražiti svoja duljina. Najoptimalnija duljina je izmedu 4-7 centimetara. Prilikom rada na terenu, traženja vode ili detekriranja štetnih zračenja ja visak držim na maksimalnoj dužini niti. Primijetili ste da kao uzicu ne spominjem nikakav metalni lančić. Ne spominjem ga namjerno, zato što smatram da je neprikladan, i to iz dvaju razloga. Ne smijemo ga spojiti s viskom ako je iz druge vrste materijala nego visak, a isto tako postavlja se pitanje pravilna spajanja radi različita polariteta krajeva lančića i viska.

Polaritet
U prirodi je sve podijeljeno na polove. Pogledajte na primjer komad žice. On na jednom kraju ima plus a na drugom minus pol. List papira također. Sve, ama baš sve podijeljeno je na polove.
Uzmimo čovjeka. Prednja strana njegova tijela je jedan a leđna strana drugi pol. Polovi su takoder: glava — noge, lijeva ruka — desna ruka, lijeva noga — desna noga itd. Ako iznad jagodice svakog prsta ruke ili noge stavljate po redu visak vidjet ćete da će se naizmjence vrtjeti. Iznad palca lijeve ruke u smjeru kazaljke na satu, iznad kažiprsta u obrnutu smjeru, iznad srednjaka kao iznad palca itd. To znači da je svaki prst drugačijeg pola. Znamo da se suprotni polovi privlače (plus, minus) i zato možemo i sastaviti prste. Isto kao i sve ostalo tako i visak ima pozitivan i negativan pol. Svakom radiestezistu ne odgovara svaki visak, jer nekome odgovara visak koji na donjem kraju ima pozitivan, a nekome negativan pol.
Ako sada na visak priključimo metalni lančić a ne spajamo ga po principu plus – minus – plus, onda smo osjetno umanjili provodljivost viska i možda izbjegli dobiti uvijek ispravne odgovore.

Osman Hasanpašić
Izvor: Grombol.com