Amazonit

Amazonit

AMAZONIT  je bio cijenjeni mineral u starom Egiptu. Pronađen je i u grobnici Tutankamona. Koristile su ga mnoge rane civilizacije na američkom kontinentu. Naziv nosi po nalazištima na rijeci Amazoni. Veća nalazišta nalaze se još u SAD-u, Rusiji, Ukrajini, Norveškoj i Indiji.

Formula : K(AlSi3O8)

Boja : zelena, plavozelena, često s bijelim prugicama, staklenog ili svilenog sjaja

Horoskop : Blizanci, Strijelac, Vodenjak

Osnovne čakre : srčana i grlena

Duhovno značenje : amazonit je kamen vitalnosti i ravnoteže. Vjeruje se da pojačava životnu snagu i elan, donosi osjećaj istine i časti, povećava snagu komunikacije (na čakri grla) i vrijednost poštovanja. Pojačava samopovjerenje, intuiciju, psihičke sposobnosti, kreativnost i intelekt. Položen na čakru čela pomaže kod koncentracije, smanjuje stres i relaksira, pojačava životnu snagu i pruža dublji san. Iscjeljuje emotivne nemire i traume, kod muškaraca podiže samopouzdanje. S dimljenim kvarcom otklanja duševne blokade.

Ljekovita svojstva : amazonit kristal najdjelotvorniji je u predjelu srca, preventivno smanjuje srčane probleme, koristan je za masaže mišića, kod grčeva u ramenima i leđima, živčani sustav, zube zahvaćene propadanjem i osteoporozu. U predjelu potiljka snažno djeluje na bolesti glave i migrene. Kod čestih kroničnih bolesti preporučuje se nositi ogrlicu koja se preko noći čisti u suhoj posudi s gorskim kristalom. Kod djece u čakri grla poboljšava rječitost i izgovaranje. Amazonit kristal je najdjelotvorniji ako ga nekoliko minuta držimo ispod jezika. Regulira promjenu tkiva i harmonizira djelovanje hipofize i vegetativnog živčanog sustava. Budućim majkama pomaže kod bolesti poroda. Napomena – Amazonit nije farmaceutski lijek.

Amazonit čišćenje : amazonit kamen čisti se pod mlakom vodom.

Amazonit punjenje : amazonit se puni na dnevnoj svjetlosti ali bez dodira sunčevih zraka s obzirom na to da je amazonit osjetljiv na nagle promjene temperature.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.