Fuksit

FUKSIt

Formula : KAl2[(OH,F)2|AlSi3O10] – vrsta muskovita.

Boja : zelena do smaragdna, mali kristali mogu imati lijepu varijaciju tamno zelene boje izuzetnog sjaja. Smatra se da je zelena boja rezultat primjesa kroma. Neproziran je i masnog sjaja.

Osnovna čakra : srčana

Horoskop : Vodenjak

Duhovno značenje : fuksit budi radost djeteta u vama, podsjeća vas da je vaša mladenačka vitalnost posljedica ravnoteže stava srca i uma. Fuksit razvija kreativnost, inspiraciju, sposobnost rješavanja problema, intuiciju i zauzimanje pravilnog stava. Položen na srčanu čakru, povezuje intelekt uma sa srcem i emocijama. Fuksit vam dozvoljava da koristite darove uma i da istovremeno budete vođeni srcem i osjećajima. Fuksit je sposoban intelektualno znanje pretvoriti u  praktičnu vrijednost. Pomaže u razumijevanju vaših interakcija s drugim ljudima, pogotovo kod rješavanja osnovnih životnih potreba. Čini vas svjesnim okoline i otpornim na vanjski pritisak. Fuksit ublažava problem nesanice, otklanja emocionalni šok, razvija smisao za humor, pojačava samopoštovanje i ukupnu izdržljivost cijelog organizma.

Ljekovita svojstva : fuksit je varijetet muskovita i sadrži vrlo bitne elemente kao kalij, aluminij, silicij, krom i fluor. Pojačava imunitet i otpornost cijelog organizma. Fuksit smanjuje upale, pomaže izbaciti štetne i otrovne materije iz organizma. Djelotvoran je kod sunčanice i opekotina od Sunca. Ublažava posljedice štetnog zračenja. Pomaže kod kožnih bolesti kao što su svrab, alergija, osip. Učvrščuje kičmu a tijelu daje savitljivost. Fuksit prilikom kristaloterapije i samoiscjeljenja pojačava energije ostalih kristala u svojoj blizini i ubrzava isceljujući proces. Otklanja blokade izazvane viškom energije. Prilikom samoiscjeljivanja polaže se direktno na kožu a može se nositi i u vrećici. Osim toga fuksit pomaže još kod krvnih bolesti, proizvodnji plazme, oboljenja jetre, anemije i alergija. Fuksit je odličan kamen za vaš vrt i biljke u njemu. Eliksir (otopina) od fuksita pomaže biljkama u zdravom rastu. Ljudima pomaže u boljem razumijevanju biljnog svijeta. Fuksit pojačava potrebu za liječenjem ljekovitim biljem i za izradom biljnih lijekova. Napomena – Fuksit nije farmaceutski lijek.

Fuksit čišćenje : fuksit se prazni preko noći u posudi s hematitom.

Fuksit punjenje : fuksit se puni jednom mjesečno uz gorski kristal.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.