Hijastolit – Andaluzit

Hijastolit je varijetet minerala Andaluzita, koji je prepoznatljiv po tome što u sebi ima uklopljene određene količine organskih tvari (pr. ugljen), i to smjerom kristalografskih osi A i B. Ako ga prerežemo okomito na os C, na presjeku dobivamo obris crnog križa, po čemu je hijastolit i dobio ime (grč. hyastos znači križ). Mineral Andaluzit prvi put je otkriven u španjolskoj pokrajini Andaluziji 1789 godine gdje su pronađeni prozirni varijeteti. Ime je upravo dobio po nazivu pokrajine. Tvrdoća Andaluzita po Mohsovoj skali je 7. Današnja nalazišta su u Belgiji, Australiji, Čileu, Rusiji, SAD-u i Španjolskoj. Kao dragulj koristi se za izradu nakita. U narodu je poznat pod imenom „Kamen Križa“ ili „Vilin Kamen“.

SiO5

Boje :  smeđesiva, ružičasta, crvenosmeđa, maslinastozelena, staklastog do matnog sjaja.

Horoskop : Vaga

Osnovne čakre : Treće oko, po potrebi pupčana čakra

Duhovno značenje :  vjeruje se da je Hijastolit zbog svog karakterističnog križa snažan zaštitni kamen. Okomita linija križa predstavlja „mušku energiju“ koja je Božja, intelektualna i aktivna. Vodoravna linija predstavlja „žensku energiju“ koja je zemaljska, racionalna i pasivna. Ima projektivnu i receptivnu energiju. Simbolizira suprotnosti i identitet čovjeka, jer ljudsko tijelo napravljeno je u obliku križa. Sredina križa je srce kao centar Ljubavi. Hijastolit balansira negativne misli i osjećaje. Otklanja osjećaj krivnje, iluzije, strahove i omogućava suočavanje s realnošću. Pomaže razvijati harmonične odnose s ljudima te povezuje srodne duše. Nakit od hijastolita nosi se za sreću.

Ljekovito djelovanje :  Hijastolit  pozitivno djeluje na imunitet, živce, mozak, kosti, zglobove i centar pokreta. Pomaže kod liječenja oštećenih hromozona. Usporava proces razvijanja Multiplex skleroze. Prije spavanja umiruje i daje neometani san. Ublažava groznicu i prekiseljenost organizma. Pomaže kod zaustavljanja krvarenja. Prilikom stresa, duševne neuravnoteženosti ili reume položimo ga na pupčanu čakru, gdje je vrlo djelotvoran. Eliksir od Hijastolita pije se natašte i ukupno pojačava imunitet. Napomena – Hijastolit nije farmaceutski lijek.

Hijastolit čišćenje : hijastolit se čisti jednom do dva puta mjesečno pod mlakom vodom ili preko noći u staklenci s vodom. Ako promjeni boju ostavite ga čistiti preko noći u posudi s vodom i kristalima hematita.

Hijastolit punjenje : hijastolit se puni dva sata direktno na suncu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.