Rutil kvarc

Rutil-kvarc je mineral čiji naziv potječe iz latinske riječi rutilus što znači crvenkasti. U prošlosti je bio cijenjen kao talisman koji je čuvao pred čarolijama s onog svijeta i lažnih obećanja. Njegove zlatne iglice simboliziraju Venerinu kosu ili Amorove strelice ljubavi. Rutil ima veliki indeks loma i optičku disperzivnost veću od dijamanta. Ima i veliku moć pokrivanja, te se upotrebljava kao bijela boja (titanijevo bjelilo – titanijev oksid) i koristi se za sve slikarske tehnike. Rutil-kvarc ima oblik kristalnog kvarca koji sadrži tanke, igličaste kristale rutila. Iglice rutila mogu biti različitih boja, dimenzija, koncentracije i rasporeda. Najveća nalazišta su u Brazilu, Švicarskoj, Austriji, Australiji, Madagaskaru, Rusiji i SAD-u.
Formula : TiO2+SiO2, kremen

Boja : zlatno žuta sa crvenkastim ili zlatnim iglicama (Venerina kosa), prozirnog, staklenog sjaja

Horoskop : Djevica, Vodenjak, Ribe

Osnovne čakre : sve čakre

Duhovno značenje : rutil s kristalom ili rutil kremen jedan je od najljepših kristala. Prijenosom energije iz ova dva iznimna minerala povećavaju se ezoterične i lijekovite sposobnosti. Ova dva potpuno različita kamena mješanjem energije stvaraju univerzalno djelovanje koje protječe kroz cijeli organizam od tjemene do korijenske čakre. Polaganjem kristala na tijelo možemo istovremeno pojačati organizam i duhovno stanje. Zlatnosjajne boje Venerine kose (rutil), koja je zatvorena u prozirnoj i kamenoj ljepoti kristala, stvara u duši harmoniju, ljepotu i utjehu. Čuva od svih vanjskih i unutarnjih negativnih utjecaja. Otklanja strah, depresiju i bolesti koje prouzrokuju. Rutil kristal ublažava nemir i umiruje naše snove. Razvija osjećaj istinitosti, direktnosti, nezavisnosti i ambicioznosti. Prilikom meditacije aktivira sposobnost vidovitosti i duhovni razvoj.

Ljekovita svojstva : rutil kamen je najdjelotvorniji kad ga položimo na pupčanu, srčanu ili čakru pleksusa solarisa gdje otklanja blokade koje su glavni uzročnici velikog broja bolesti i poremećaja. Položen na čakru grla pomaže kod liječenja gornjih dišnih puteva, prehlada, infekcija, astme, kroničnog bronhitisa, tuberkuloze i regulira ritam disanja. Pojačava rad štitne žljezde. Pozitivno utječe na probleme s potencijom koja je uzrokovana nervozom, nesigurnošću, skrivenim strahom i tjeskobom. Razvija imunitet, pomaže kod liječenja epilepsije i poremećaja ravnoteže. Rutil koji sadrži više od 60 % titana regulira zdravi rast, pojačava mišiće i kosti, aktivira rad srca, liječi upale pluća i bubrega. Kod dugotrajnih liječenja i rehabilitacije pojačava vitalnu energiju. Eliksir od rutila koristi se za pročišćavanje kože i tena. Napomena – Rutil nije farmaceutski lijek.

rutil čišćenje : rutil se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom

rutil punjenje : rutil s kristalom obožava sunce i zato ga punimo neograničeno dugo na direktnom suncu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.