Sodalit

Sodalit je mineral koji nosi naziv po sadržaju elemenata u sebi. U grčkom jeziku riječ lithos što znači kamen. Sodalit spada u grupu minerala s lazuritima. Sodalit je otkriven tek 1811 godine na Greenlandu. U antička vremena grčki umjetnici nosili su lazurite uvijek uz sebe vjerujući da pojačavaju kreativnost i inspiraciju. Najveća nalazišta su u Burmi, Indiji, Koreji, Angoli, Zambiji, Namibiji, Gvineji, JAR-u, SAD-u, Kanadi, Brazilu, Greenlandu, Boliviji i Rusiji.Na8(Cl2(AlSio4)6), silikat

Boja : plava sa bijelim mrljama kalcita, ali i siva i zelena, neprozirana, stakleno sjajna

Horoskop : Škorpion, Strijelac

Osnovne čakre : treće oko (čelo) i grlena

Simbol : koncentracije i inspiracije

Duhovno značanje : sodalit je kristal koji pojačava koncentraciju a inspiraciju pretvara u realnost i materiju. Ima grublje i polaganije vibracije i zato pripada kristalima na nižoj energetskoj razini. Među modrim kamenima koji se polažu na čakru čela djeluje oscilirajuće i zato je povezaniji više s materijalnom snagom. Zato nam pomaže lakše realizirat naše ideje. Na mentalnoj razini produbljuje koncentraciju, logično razmišljanje i vodi nas do cilja sigurnim korakom. Njegove zemljane osobine učvršćuju stabilnost, umiruju unutarnja prevrtanja, podržavaju dosljednost i povjerenje u svoje sposobnosti. Prilikom meditacije pomaže nam razdvojit bitne stvari od nebitnih. Sodalit učvršćava vjeru u višu silu koja nas čuva ako živimo po njenim duhovnim pravilima, razvija osjećaj istine, oslobađa nas od dogmi i predrasuda, štiti one vrijednosti koje respektiraju ljudsku prirodnost.

Ljekovita svojstva : sodalit pozitivno utječe na snižavanje visokog krvnog tlaka, spriječava upale, aktivira metabolizam. Harmonizira rad žljezda, pogotovo štitnjače, regulira obnovu tkiva. Eliksir od sodalita pojačava rad želudca, razvija stvaranje inzulina. Preporučuje se i za teže dijabetičare, koristi se natašte. Zajedno s gorskim kristalom pojačava imunitet protiv infekcijskih oboljenja i upala. Napomena – Sodalit nije farmacutski lijek.

sodalit čišćenje : sodalit se temeljito čisti pod mlazom mlake vode. Sodalit koji je u kontaktu s kožom treba čistit svaki tjedan.

sodalit punjenje : sodalit se vrlo kratko puni na suncu jer sunce ga samo zagrije ali kristal ne zadržava njegovu energiju.

zakopavanje u zemlju : ovo je jednostavan način koji sodalitu regenerira energiju i vraća sjaj, vrlo je pročišćavajući i odgovara svim kristalima, zato što su u zemlji nastali i rasli. Kristale sodalita držite u zemlji 48 sati. Zakopavanje u zemlju je najdjelotvornije za vrijeme Punog Mjeseca.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.