Sokolovo oko

Sokolovo oko je najstariji oblik Tigrovog oka, koje je prošlo djelomičnu pseudomorfozu. Za razliku od Tigrovog oka umjesto azbesta sadrži Krokodolit (plavi azbest). Minerali sokolovog oka nisu bili izloženi djelovanju metala, tako da Krokodolit nije promjenio boju u zlatno-žutu.

Formula : SiO2 – kvarc (kremen)

Boje : tamnoplavo do siva s prijelazom na zelenu, svileni sjaj

Osnovna čakra : čeona

Horoskop : Ovan, Blizanac, Vodenjak

Duhovna svojstva :  sokolovo oko je odličan kamen za iscjeljenje zemljine energije i za uzemljenje energije. Kamen oštrog vida koji nam otvara pogled prema našoj unutrašnjosti, našoj duši i daje nam uvid u naše biće. Omogućuje nas vidjeti onakve kakvi zaista jesmo, kako bi lakše ispravili svoje pogreške. Daje nam fleksibilni pogled na svijet, više tolerancije i elastičnosti u suradnji s bližnjima. Izoštrava nam pogled na situacije i bistri misli, te nas vodi direktnom pristupu prema lakšem riješavanju raznih životnih situacija i zadaća. Položen na čeonu čakru ili Treće oko, pomaže nam da nađemo i otklonimo izvore emotivnih blokada. Vjeruje se da Sokolovo oko ima snagu izvući na površinu potisnute emocije i bolesti iz prethodnih i sadašnjeg života. Sokolovo oko koje na sebi ima zlatne boje, na pupčanoj čakri stabilizira osjećaj vlastitog indentiteta i samopovjerenja. Sokolovo oko je i ezoteričan kamen vidovnjaka.

Ljekovita djelovanja : sokolovo oko na fizičkoj razini pomaže nam shvatit građu našeg tijela kao jednu nedjeljivu cijelinu, osjetit energetske procese i utjecaje u njemu, te pravovremeno primjetiti i otkloniti sve što mu smeta. Najveći utjecaj ima na predjelu čela gdje oštri mentalni i fizički vid, te pojačava umorne i oslabljene oči (u ovom slučaju preporuča se kamen zagrijati u toploj vodi i staviti ga direktno na oči). Općenito pomaže kod kratkovidnosti, ozljeda očiju i upale rožnice. Ublažava migrene i astme. Položen na računalo smanjuje štetna zračenja. Napomena – Sokolovo oko nije farmaceutski lijek.

sokolovo oko čišćenje : sokolovo oko čisti se jednom mjesečno pod mlazom mlake vode. Kristali koji se koriste u terapiji čiste se poslije svake uporabe.

sokolovo oko punjenje : sokolovo oko puni se direktno na suncu dok se ne zagrije. Neki autori preporučuju puniti ga jednom mjesečno s gorskim kristalom i tigrovim okom ili ga držati preko noći u suhoj posudi s kristalima hematita.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.