Aventurin

Aventurin

AVENTURIN zeleni je mineral čija se najveća nalazišta nalaze u Indiji, Brazilu, Kolumbiji, Tanzaniji, Zimbabve-u, Rusiji i Austriji. Naziv potiče je talijanskog jezika od riječi a ventura što znači slučajno.

Formula : SiO2, kremen

Boja : zelena od svijetle do tamne boje

Horoskop : Rak, Vodenjak

Osnovna čakra : srčana

Duhovno značenje : zeleni aventurin simbolizira trajnu i neraskidivu povezanost čovjeka s prirodom. Vjeruje se da stvara osjećaj kreativnosti, mašte, mentalne bistrosti, povećava blagostanje, donosi uspjeh u karijeri, te nam uvijek pomaže pronaći alternativno rješenje u različitim situacijama. Najjače djelovanje ima kad je položen na srčanu čakru gdje ublažuje naše prekomjerne emocije i pretvara ih u radost. Kod napetih situacija vraća vam unutarnju snagu i mir. Aventurin je kamen koji opušta i daje mirnoću snovima. Povezuje se s kamenom sreće kod igara na sreću, te ga kockari nose u vrećici da im donese sreću i novac.

Ljekovita svojstva :  mineral aventurin zeleni ima široki spektar ljekovitih djelovanja i poznat je kao jedan od najljekovitijih kristala. Najdjelotvorniji je kod srčane čakre ali u kombinaciji s rozenkvarcom (ružičnjakom) može se koristiti i u svim ostalim čakrama. Štiti srčanu čakru od vanjskih prodora energije. Njegove vibracije pozitivno utječu na bolesti srca koje su uzrokovane emotivnim preopterećenjem, stresom i trajnim nemirom. Jednako tako djeluje na psihičke probleme. U tom slučaju jedan kristal položimo na pupčanu čakru a drugi na srčanu. Negativne emocije pronalazi i otklanja u kombinaciji s malahitom. U ovom slučaju najbolje je da se aventurin položi na srčanu čakru, a malahit na pleksus solaris ili pupčanu čakru. Ublažava kronične bolesti glave, migrenu, podržava promjenu tkiva, snižava razinu kolesterola, preventivno djeluje na ublažavanje arterioskleroze i kod srčanog infarkta. Eliksirom od Aventurina možemo masirati bolesne dijelove tijela. Eliksir od zelenog aventurina pijemo prije jela jer smanjuje volju za jelom i tako pomaže održavati dijetalni režim, te  pomaže umornim očima i rastu kose. Napomena – Aventurin kristal nije farmaceutski lijek.

Aventurin čišćenje : aventurin se čisti svakih 15 dana i to nekoliko minuta ispod mlaza tekuće vode ili preko noći u posudi s gorskim kristalom.

Aventurin punjenje : sve vrste aventurina pune se direktno i neograničeno na suncu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.