Celestin

Celestin je mineral koji nastaje pretežito u morskim lagunama. Rijetko ga ima u hidrotermalnim žilama ili šupljinama tamnih vulkanita gdje nastaje pri niskim temperaturama. Lijepi bijeli i žućkasti celestini nalaze se na Siciliji ili u Poljskoj, dok se bijelo-matni nalaze u Tunisu i Libiji. Na tržištu minerala najviše je celestina blijedoplave boje koji dolazi iz Madagaskara, veličine oko 5 cm. Veća nalazišta još su u Njemačkoj, Meksiku, Peru-u i Egiptu. Ceslestin se najviše upotrebljava u proizvodnji keramike, stakla, boja te za izradu nakita. Ceslestin sadrži stroncij koji se koristi u pirotehnici i optici. Naziv je dobio po svojoj osobitoj plavoj boji.

Formula : Sr (SO 4) – stroncijev sulfat

Boje : bezbojan, bijeli, svijetloplavi, žućkast, ružičast, blijedozelen ili vrlo rijetko crvenkast, svijetlosmeđ ili crn. Proziran je ili djelomično proziran.

Osnovne čakregrlena, korijenska

HoroskopBlizanci, Jarc

Duhovno značenje : Celestin ima vrlo jake vibracije i zato je kristal koji pomaže prvenstveno u duhovnom razvoju čovjeka. Umiruje stres, pročišćava misli i poboljšava komunikaciju. Nositelju pomaže mudro savladati nova životna iskustava. Pomaže naći odgovor na mnoga teška pitanja i dileme. Stvara maksimalnu harmoniju, osjećaj sigurnosti i pouzdanosti, donosi mir, novu energiju i optimizam. Liječi auru i otvara vratnu čakru. Pomaže nam da ispravimo greške u ljubavnim vezama. Umjetnicima pomaže u mašti i stvaralačkoj kreaciji. Nositelju donosi sreću i ljubav, balansira vruće emocije.

Ljekovita svojstva : Celestin ima snažne ljekovite vibracije. Pomaže kod bolesti vida i sluha, izbacuje otrove iz tijela, ublažava grčeve i glavobolju. Liječi sve bolesti na vratnoj čakri, tj. grlu, šiji, donjoj čeljusti, grkljanu, organima govora i sluha, gornjem dijelu pluća i gornjim udovima. Aktivira rad štitnjače. Pomaže kod zacjeljivanja rana, bolesti menstruacije, pojačava kosti i elastičnost crijeva.

Celestin čišćenje : Celestin se čisti pod mlazom mlake vode ili u morskoj vodi. Vrlo je jak mineral, te se prije uporabe u kristaloterapiji, treba malo isprazniti s hematitom.

Celestin punjenje : Celestin se puni neograničeno dugo i direktno na suncu.

Na našem web shopu pronaći ćete u prodaji veliki izbor prirodnih kristala za pristupačne cijene.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.