Korijenska čakra – osnovna – Muladhara

Muladhara chakra - korijenska - osnovna čakra

1. Muladhara – korijenska ili osnovna čakra

Muladhara chakra - korijenska - osnovna čakra
Muladhara chakra – korijenska – osnovna čakra

Muladhara (Mul = korijen, Adhara = mjesto) je prva glavna čakra koja se označava crvenom bojom, a njezin dominantni element je zemlja. Kako se može vidjeti iz njezinog naziva ona predstavlja korijen ili temelj cijelog energetskog sustava u čovjeku..

Boje : crvena, predstavlja snažnu životnu energiju i strast

Element : Zemlja

Osjetilo : njuh

Razina : zemaljska

Mantra LAM

Životinje : slon, bik, vol

Simbol : Lokvanj (Lopoč ili Lotos) s četiri latice i kvadratom u sredini

Položaj : smještena je kod trtične kosti, između međice i anusa kod žena te između testisa i anusa kod muškaraca.

Način djelovanja : uzima energiju iz zemlje i prirode i opskrbljuje sve ostale čakre te doprinosi našim višim dugovnim razinama

Žlijezda : povezana je s nadbubrežnom žlijezdom koja među ostalim luči kortizone i adrenalin – “hormon stresa”.

Ljekoviti utjecaj : anus, nos, debelo crijevo, noge, stopala, kosti, trtična kost, vanjski spolni organi (muški), građa stanica i krvi

Glavne karakteristike : Muladhara preuzima i pretvara energiju iz zemlje i prirode te s njom opskrbljuje ostale čakre. U njoj se nalazi Kundalini energija. Ona je snaga koja je po svojoj prirodi spiralna i savijena je tri i po puta u obliku prstena, i tako miruje sve dok je ne probudimo. Kada se kundalini budi, kreće se uzduž energetskog kanala koji protječe kroz kičmeni stup od trtice do glave i na svom putu kroz energetski kanal prolazi kroz čakre kako bi dosegla sedmu – Krunsku čakru.

Muladhara chakra – korijenska – osnovna čakra

Osnovna čakra temelj je za tri glavna energetska kanala, tzv. „nadiji“ koji se uzdižu od nje, a nazivaju se Ida, Pingala i Sushumna. Pravilan rad, odnosno nesmetano strujanje energije pruža osnove za stabilan život, sigurnost, blagostanje, ispunjenost, izdržljivost, ustrajnost, povezanost s prirodom i općenizu unutrašnju snagu.

Daje nam osnovnu emocionalnu, psihološku, mentalnu i duhovnu energiju, te upravo iz tog razloga njezino aktiviranje vrlo je važno za svakog čovjeka. Ona je početak u čovjekovoj spiritualnoj evoluciji. Možemo je poistovjetiti s DNK. On je glavni „mozak“ u našem tijelu od kojeg dolaze sve naredbe. Regulira instinkte, seksualne nagone, rad reproduktivnih organa i žlijezda, utječe na sustav izlučivanja, te je povezana s osjetom mirisa. Blokiranim protocima energije i njezinim poremećajem dolazi do slabosti, strahova, depresije, manjka samopouzdanja, što ima velik utjecaj na oboljenje probavnog sustava, išijas, bubrege, mjehur, krvni tlak. S druge strane njezina prekomjerna aktivnost može dovesti do egoizma, tromosti ili egzistencijalnog straha.

Ako imate poteškoće s ovo čakrom preporučuje se nositi nakit od poludrago kamena koji je crvene ili boje zemlje. Ti prirodni kristali pomoći će vam ojačati, otvoriti i izbalansirati tok energije kako bi ih harmonizirala s drugim energetskim zonama.

Muladhara chakra - korijenska - osnovna čakra
Muladhara chakra – korijenska – osnovna čakra

Posegnite za ručno izrađenim uresima nakita od poludragih kamena naših vlastitih kreacija : GranatGagatGorski kristalHematitcrveni i leopard JaspisKalcitcrveni Koraljmahagoni OpsidijanRubinSardoniksTurmalin Rubelit ili Čakra nakit. Svi uzorci i modeli naš su ručni rad koji stvaramo s puno ljubavi i pažnje. Kreiramo ga s komponentama od tibetanskog srebranehrđajućeg čelikaRodija te plemenitog srebra 925. Srebrni nakit uvijek je rado nošen kroz mnoga stoljeća budući da je ova plemenita kovina odličan vodič energije koja pojačava djelovanje poludragih kamena na ljudski organizam. Privjeske od poludragog kamenja možete naručiti preko linka privjesci od poludragog kamenja.

Muladhara chakra - korijenska - osnovna čakra
Muladhara chakra – korijenska – osnovna čakra

Ako niste skloni nošenju nakita, za to postoje mnogobrojne tehnike disanja, joge, meditacije, pozitivnih misi, relaksacije, Reikija ili određene vrste kristaloterapije pomoću koje možete osloboditi svoje energetske tokove. Kako bi imali što bolji učinak odaberite prirodne minerale-kristale koji pripadaju ovoj čakri : mahagoniji OpsidijanOniksTurmalin RubelitHeliotrop crvenih nijansi, Jaspis leopardova koža, crveni Kalcitcrveni KoraljRubincrveni JaspisGranatHematitGagat smeđiGorski kristalCelestin crveniPustinjska ružaSardoniksSeptarianTigrovo željezo crvenih nijansi

Kristali s kojima možete ublažiti preaktivnu energiju ove čakre su : Gorski kristal, Dimni kvarcOniks.

Putem naše online prodaje na web shopu možete naručiti i čakra setove po vlastitoj izradi (set 1, set 2, set 3 i set 4), Čakra piramide ili Čakra drvo sreće i sve to za umjerene cijene s dostavom na kućnu adresu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.