Dimni kvarc – Čađavac – Dimni kremen

DIMNI KVARC ili Čađavac je varijetet kvarca smeđe dimljenih boja u raznim nijansama. Crna varijanta naziva se Morion. Najcjenjeniji kristali su iz Brazila, Madagaskara, Alpa, Kolorada, Australije, Španjolske i Škotske. Najveći primjerak je pronađen u Brazilu, težine od 300 kg. Stare predaje govore da je Dimni kvarc čuvar od svih oblika loše sreće. Zbog toga se tradicionalno obrađivao u obliku križa ili se postavljao na zid iznad kreveta kako bi odagnao zlo.

 

Formula : SiO2 – oksid

Boja : smeđa u raznim tonovima, prozirna staklenog sjaja

Osnovne čakre : sakralna, sporedne čakre ruku i po potrebi

Horoskop : Jarac, Bik, Vaga

Duhovno značenje :  kristal dimnog kvarca donosi duhovnu svjetlost i životnu radost. Pomaže nam riješiti se materijalne ovisnosti. U materijalnom svijetu pomaže uravnotežiti želje i stvarnost. Svjetlija i tamnija boja u kvarcu simbolizira Zemlju i Nebo, materijalno i duhovno kao savršenu, jedinstvenu i harmoničnu cjelinu. Čađavac razvija apstraktno razmišljanje.

Ljekovito značenje : djelovanje Dimnog kvarca minerala najviše se iskazuje kod tjeskobe i depresije. Ojačava živce, ublažava unutarnju napetost i grčeve. Pozitivno utječe na liječenje ovisnosti o alkoholu, infekcijskih bolesti i tumora u ranoj fazi. Pomaže kod želučanih, crijevnih i koštanih bolesti te glavobolje. Masažom oblutka ublažavaju se bolesti leđa. Eliksir od dimnog kvarca koristi se za jačanje muskulature unutarnjih organa, te sprječava distrofiju mišića i stvaranje celulitisa, čisti bubrege i krv te čuva spolne organe. Napomena – Dimni kvarc kamen nije farmaceutski lijek.

Dimni kvarc čišćenje :  dimni kvarc čisti se najbolje pod mlakom tekućom vodom ili preko cijele noći u posudi s vodom, jer na sebe prima puno negativne energije.

Dimni kvarc punjenje : dimni kvarc puni se preko noći u posudi uz gorski kristal ili kratko vrijeme na dnevnom svijetlu bez dodira sunčevih zraka.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.