Epidot

EPIDOT je mineral koji nosi naziv iz grčkog jezika epidodis što znači rast. Najveća nalazišta su u Austriji, Norveškoj, Finskoj, Brazilu, SAD-u, Rusiji, Pakistanu, Afganistanu, Australiji, Novom Zelandu i Sri Lanki. Zrnasta vrsta Epidota s crvenim Unakitom čini ga odličnim materijalom za nakit. Unakit je stijena sastavljena od ružičastog feldspata, zelenog epidota i bezbojnog kvarca. Zbog atraktivnog izgleda, dobre kvalitete i mogućnosti poliranja spada u poludrago kamenje i koristi se za izradu nakita i ukrasnih predmeta.

Formula : (OH)Ca2(AlFe)3Si3O12, kalcijski alumosilikat

Boja : u raznim zelenim bojama, crnosmeđa, staklenog sjaja

Horoskop : Blizanci, Škorpion, Strijelac

Osnovna čakra : srčana

Duhovno značenje : epidot je kamen utjehe u ljubavno-emotivnim patnjama, ublažava kroničnu ljubomoru. Pomaže nam riješiti se svih okova ljubavi, pronaći samog sebe i povratiti svoj identitet. U nama razvija izdržljivost i pomaže da probleme savladamo korak po korak. U Antičkom svijetu epidot je kao talisman pomagao vojnicima da se živi i zdravi vrate svojim obiteljima.

Duhovno značenje : unakit je kamen ravnoteže na tjelesnom i duhovnom polju. Prosvjetljuje i umiruje probleme koje u sebi nosimo godinama i traume koje utječu na razne bolesti. Unakit je kamen blage ali snažne energije. Daje nam bezuvjetnu i univerzalnu ljubav.

Ljekovito značenje epidot : epidot položen na srčanu čakru pomaže kod kardiovaskularnih bolesti, cirkulacije krvi, reguliranja tjelesne težine, ženske i muške neplodnosti (epidot pomiješan s unikatom). Pomaže kod problema s disanjem, alergičnim i kroničnim plućnim bolestima uzrokovanim prljavim zrakom, oslobađa sluz i olakšava iskašljavanje.

Ljekovito značenje unakit : unakit pomaže kod crijevnih problema, ponajbolje u obliku eliksira koji se uzima ujutro prije jela. Položen na osnovnu čakru u predjelu zdjelice pomaže ženama kod problema s menstruacijom, za vrijeme trudnoće i poroda a kod muškaraca (pogotovo starijih) pomaže kod prostate i reguliranja težine. Napomena – Epidot i Unakit nisu farmaceutski lijekovi.

Epidot čišćenje : epidot i unakit čisti se nekoliko minuta pod mlazom mlake vode ili u posudi s vodom preko noći.

Epidot punjenje : epidot i unakit vrlo dobro podnose sunce i mogu se puniti direktno na suncu nekoliko sati.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.