Hrvatski tradicijski nakit

Šibenski botuni Dubrovačke rečine  napoznatiji su dio hrvatskog tradicijskog nakita koji je kroz povijest krasio različite ženske muške narodne nošnje. Odnedavno se uz klasične naušnice, privjeske i prstenje izrađuju u obliku manšeta za svečane muške košulje ili damske broševe.

Prepoznatljivi su po svom detaljističkom stilu, materjalima koji su napravljeni od crvenih jadranskih koralja ili neodoljivim biserima u kombinaciji s kvalitetnim srebrom 925 ili sa dodatkom pozlate od 18 karata.

Posebno smo ponosni na našu bogatu kolekciju nakita inspiriranu hrvatskom tradicijom. Posvećujemo je generacijama spretnih i vrijednih filigranskih zlatara koji su stoljećima prije nas vještim stvaralaštvom stvarali, obogaćivali i čuvali materijalnu kulturnu baštinu Hrvatske.

U cijeloj Hrvatskoj ostalo je trenutno samo nekoliko filigranskih majstora, a nama je posebna čast što našu kolekciju prezentiramo od poznate omiške obitelji Mihaljević, koji se tim zanatom bavi već skoro punih šest desetljeća.

Ovakva vrsta nakita idealan je kao poklon domaćima za brojne prigode, te je vrlo omiljen i tražen među brojnim turistima koji žele iz naše zemlje žele u svoje domove donijeti dio naše autentičnosti.

https://lotos-nakit.com/kategorija/hrvatski-tradicijski-i-koraljni-nakit/