Kijanit

Kijanit s distenom je vrlo lijepi silikatni mineral. Ime potječe od grčke riječi kyanos što znači plav. Primarno se upotrebljava kao vatrostalni materijal u keramičkoj industriji, za pravljenje razne porculanske robe, uključujući i posuđa. Koristi se i kao električni izolator te kao abraziv. Kijanit je važan i u rudarstvu. Lijepi primjerci koriste se kao dragi kamen u izradi nakita. Kijanit je vrlo cijenjeni mineral među kolekcionarima.

 

Formula : AlVI AlVI[OSiO4] – silikat

Boja : plava, plavo tirkizna, s crnim mrljama, crna, siva, narančasta

Horoskop : Ovan, Bik, Vaga

Osnovne čakre : vratna i srčana

Simbol : energetske ravnoteže, meditacije

Duhovno značenje :  Kijanit je kamen koji balansira energetsku neuravnoteženost svih čakri, umanjuje rastrganost i ublažava hirovitost. Zbog svojih prelijevajućih boja lako stvara osjećaj mira i tišine, te je odličan za meditaciju, stvara slikovite snove i vizije, opušta i otklanja ljutnju. Razvija parapsihološke sposobnosti. Nije ga potrebno nikad čistit jer ne zadržava negativnu energiju. Otklanja energetske blokade. Kijanit kamen pojačava osjećaj pokore, zadovoljstva, razvija logično mišljenje i koncentraciju….

Ljekovita svojstva : kijanit kristal položen na čakru grkljana utječe na liječenje infekcija gornjih dišnih puteva, otklanja govorne mane, podržava centar pokretljivosti, izvrstan je za osobe koje na poslu koriste glas jer pojačava glasnice. Položen na srčanu čakru djeluje na krvni tlak, regulira tjelesnu težinu…Napomena – Kijanit nije farmaceutski lijek.

Kijanit čišćenje i punjenje : kijanit ne zadržava negativnu energiju i zato ga ne treba čistiti i puniti.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.