Krizopras

Krizopras je jedan od najvrjednijih i najcjenjenijih minerala iz grupe kalcedona. Ime potiče od grčke riječi chrysos što znači zlatni. U srednjem vijeku krizopras je bio graviran u obliku bika koji daje snagu i zaštitu onome koji ga nosi. Poznat je pod nazivom jabučni kamen jer kaže se da je krizopras pao s drveta jabuke koje se nalazilo na nebu. Srednjovjekovna mističarka Hildegard od Bingena preporučivala je krizopras za pretvaranje ljutnje u blage riječi i oproštenje. Najveća nalazišta su u Poljskoj, Australiji, Brazilu, Indiji, SAD-u, Tanzaniji, Zimbabve-u, JAR-u, Kazahstanu, Rusiji, Austriji i Češkoj.

Formula : SiO2 – kremen

Boja : jabučno zelena, modro zelena, žuto zelena, smaragdna, matna do prozirna

Osnovna čakra : srčana

Horoskop : Strijelac, Rak, Jarac

Duhovno značenje : krizopras je Venerin kamen, simbol nadzemaljske ljubavi. U vrijeme Antike nošen je kao talisman koji čuva od ljubomore, zavisti, uroka i prokletstva. U starom, Egiptu štitio je od kuge i crne magije. Na srčanoj čakri harmonizira cijeli organizam fizički, mentalno i emotivno. Njegov sjaj umiruje nemirnu dušu, punu nesigurnosti, straha i beznađa. Probuđuje u nama ljubavne nagone, osjećaje i smisao. Vjeruje se da kao kamen proljeća predstavlja promjenu srca ili novu mogućnost u situaciji kada sve izgleda beznadno.

Ljekovita svojstva : krizopras otklanja blokade, pročišćava organizam, snižava visoki krvni tlak, regulira krvotok, čisti crijeva, aktivira rad jetre, zaustavlja krvarenja prilikom poroda, pozitivno utječe na rad žlijezda. Kod muškaraca pomaže na liječenje prostate, kod žena pomaže na liječenje neplodnosti uzrokovanom infekcijama jajnika. Eliksir od krizoprasa vrlo je djelotvoran u liječenju kožnih bolesti, alergija, plijesni, prostate i mjehura. Napomena – Krizopras nije farmaceutski lijek.

Krizopras čišćenje : krizopras se čisti pod mlazom mlake vode

Krizopras punjenje : krizopras je osjetljiv na sunce i zato ga punimo na dnevnom svijetlu ali izvan direktnih dodira sunčevih zraka ili u blizini gorskog kristala.

Lotosova online prodaja pruža Vam mogućnost kupovine kvalitetnih prirodnih energenata za povoljne cijene.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.