Magnezit

Magnezit nosi ime po grčkom nalazištu Magnesia. To je mineral koji je u sebi prepun kemijskog element Magnezija. Po staroj tradiciji čuvao je od intriga, falših prijatelja i ljubavi. Najveća nalazišta su u Austriji, Poljskoj, Brazilu, Kini, Koreji, SAD-u i JAR-u.

Formula : MgCO3, karbonat

Boja : bijela do sivo ili žuto smeđe, stakleno sjajna

Horoskop : Vaga, Vodenjak

Osnovna čakra : sporedne čakre koljena i ruku

Duhovno značenje Magnezita : magnezit je zbog svoje bijele zemljine boje simbol duhovne čistoće, nevinosti i slobode. Psihički pomaže pojačati našu volju, samopouzdanje i odbacuje sve što ugrožava naše zdravlje i opterećuje organizam. Uči nas da volimo u najmanju ruku sami sebe jer ako ne volimo sebe onda ne možemo tu ljubav davati drugima. Razvija u nama univerzalnu ljubav prema svemu što nas okružuje. Najdjelotvorniji je za otklanjanje blokada kad ga položimo na rubove dlanova (u svaki dlan po jedan kamen) ali njegovo djelovanje možemo osjetiti i u ostalim čakrama.

Ljekovito djelovanje Magnezita : magnezit je idealan kristal za izbacivanje otrova i štetnih elemenata iz tijela. Njegova bijela boja regulira bioenergetsku energiju i tako istovremeno iz tijela izbacuje otrove, nečistoću i ozdravljuje organizam. Koristimo ga tako da ga položimo na bolesno mjesto. Mangezit se konkretno preporučuje kod neuroloških bolesti kao glavobolja, zubobolja, leđa, sinusi, reuma, upale mišića, grčeva, zakrčenje žila, za čišćenje želudca i crijeva, žučnika, kožnih bolesti, snižava razinu kolesterola u krvi, aktivira rad štitnjače, regulira krvni tlak. Preventivno djeluje protiv srčanih bolesti. Eliksir od magnezita možemo napraviti tako da kamen magnezita stavimo tijekom noći u posudu s izvorskom vodom. Eliksir od magnezita pročišćava krv, liječi ciste i prostatu, jetru, bubrege, ispire kamenac. Masiranjem po površini tijela smanjuje znojenje. Eliksir smanjuje apetit ako ga koristimo pravilno ujutro i poslijepodne prije jela i zbog toga utiče na održavanje tjelesne težine. Napomena – Magnezit nije farmaceutski lijek.

Magnezit čišćenje : magnezit se čisti pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom, najbolje s gorskim kristalom.

Magnezit punjenje : magnezit se puni jedan sat na direktnom suncu ili za vrijeme punog mjeseca s gorskim kristalom.