Malahit

Malahit nosi naziv iz grčkih riječi malache ili malachos što znači puna zelena ili mekani. Stari Grci su vjerovali da čuva djecu od uroka. U srednjem vijeku je predstavljao zaštitu od zla. U slučaju opasnosti vjeruje se da će se malahit raspasti u znak upozorenja. U 16. stoljeću s njim se liječio rast djece i štitio je ljekare koji su s njim radili. Nazivaju ga trgovačkim kamenom jer pozitivno djeluje na poslovne odnose i povećavanje bogatstva. Zato se  vjeruje da mali komadi postavljeni u uglove poslovnog prostora ili u blagajnu privlače mušterije. Nekada se od praha malahita radila prekrasna zelena slikarska boja. Egipćani su ga koristili za šminku. Najveća nalazišta su u zemljama : Zair, Zambija, Namibija, Zimbabve, Angola, Kongo, SAD, Rusija, Čile, Meksiko, Nikaragva, Indija, Kina, Izrael i Wales u Velikoj Britaniji.

Formula : Cu2((OH)2(CO3)), karbonat

Boja : zelena s crnim šarama, svilenog sjaja

Horoskop : Škorpion, Jarac

Osnovna čakra : srčana

Duhovno značenje : malahit je simbol ženstvenosti, erotskih zabrana, fantazije i stalnih promjena. Još od antičkih vremena simbolizira ženske erotske osobine – pogotovo privlačnost, zavodljivost i radoznalost. U srednjem vijeku kršćanska vjera proglasila ga je Vražjim kamenom. U starom Egiptu bio je cijenjen kao kamen nade i povjerenja. Odsjaj i prelijevanje njegovih svijetlih i tamnih boja simbolizira da se sve mijenja i da trebamo živjeti skladno s promjenama, kako bi shvatili ljepotu života i pokušali ga uživati. Život je pun suprotnosti bez kojih ne možemo živjeti. Igra njegovih boja razvija razne fantazije. Uči nas primat i loše strane života, kao porez na loša iskustva koja su puno utjecala na naš život, iz koje moramo izvući poučne lekcije. Malahit razvija koordinaciju obiju hemisfera mozga, jer svaki komadić malahita je različit, niti jedan se ne ponavlja i u svakom ulomku zadržava svoju jedinstvenost, te svaki komad harmonizira i uravnotežuje osjećaje s razumom. Probuđuje u nama jaku ljubav prema prirodi i usmjerava nas živjet s njenim zakonima. Osim toga malahit je kamen kreativnosti. Pomoću njega otklanjamo blokade koje nam zabranjuju uživanje u intenzivnoj ljepoti života. Malahit neutralizira emotivne probleme i duši daje mir i harmoniju. Duboko razgrađuje probleme i trajno ih otklanja. Pomaže nam da u javnosti pokažemo svoja mišljenja i osjećaje. Malahit je također kamen duhovne preobrazbe i evolucije. Ima sposobnost pročistiti, aktivirati i uravnotežiti sve čakre. S azuritom, vrlo oprezno i dugotrajno probija i liječi duboke duševne rane.

Ljekovita svojstva : malahit položen na srčanu čakru pozitivno utječe na rad srca. U ostalim čakrama povoljno djeluje za vrijeme ozdravljenja i rehabilitacije. Polažemo ga direktno na zone bolesnih mjesta. Njegova umirujuća energija ublažava infekcijske bolesti ali i emotivne rane. Pojačava imunitet cijelog organizma, funkciju žučnika, pankreasa i slezene. Preporučuje se za liječenje oslabljenog vida, astme, otrovanja, proljeva, reume, menstruacijskih i porodnih bolesti, multipleksne skleroze. Eliksir od malahita ne smije se piti ili koristiti ga u organizmu već samo površinski. Napomena – Malahit nije farmaceutski lijek.

Malahit čišćenje : malahit je vrlo osjetljiv na kozmetiku, sapune, parfeme, kiselinu, znojenje i vrućinu te gubi sjaj  i ne bi ga trebalo dugo držati na tijelu. Čisti se pod mlazom mlake vode. Poslije čišćenja s vodom treba se osušiti. Neki autori preporučuju čistiti ga u suhoj zdjelici s hematitom.

Malahit punjenje : malahit je osjetljiv na direktne sunčeve zrake i vrućinu, zato se puni samo nekoliko sati na dnevnom svijetlu s gorskim kristalom, u hladu ili izvan dodira direktnih sunčevih zraka. Može se puniti i za punog mjeseca preko noći u posudi s gorskim kristalom.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.