Mjesečev kamen

Mjesečev kamen je mineral koji nosi naziv po svojoj boji. Ime je iz grčkog jezika, gdje ὀρθός znači “ravni lom”, jer su njegove dvije rascjepne ravni međusobno pod pravim uglom. Stari Grci zvali su ga Selenit po boginji Mjeseca Seleni. Rimljani su vjerovali da je u njemu zarobljena mjesečina. Arapkinje su mjesečev kamen nosile na odjeći jer su vjerovale da je “kamen plodnosti”. Hindusi ga smatraju svetim kamenom i vjeruju da donosi lijepe snove, sreću i budi strast kod ljubavnika. Kao mineral deklariran je 1823 godine.
Najljepši minerali nalaze se u Sri Lanki. Ima ih u Burmi, Indiji, Australiji, Madagaskaru, Rusiji, SAD-u, Brazilu i u austrijskim Alpama. Napoznatiji i najcijenjeniji među njima je Adular (Orthoclase).
Formula : (Na,K)AlSi3O8, tektosilikat koji se sastoji od Natrija, Kalija i Aluminija, ima monoklinski kristalni sustav

Boja : mliječno bijeli, plavkasti, žućkasti, sivi , narančasti, smeđi, svilenog sjaja

Tvrdoća : 6 po Mohsovoj skali

Horoskop : Rak, Jarac, Ribe

Osnovna čakra : sakralna te sve ostale čakre

Duhovno značenje : mjesečev kamen podržava unutarnji razvoj duše. Simbolizira ženske osobine kao plodnost, nježnost, intuiciju, općenito vjeruje se da je „kamen Svete ljubavi“. Pomaže shvatiti ljubav u pravom smislu i osjećaju. Pod njegovim utjecajem spajamo se s prirodom i njenim zakonima. Ublažava neosjećajnost i grubost. Ženama je mjesečev kamen duhovni vodič, koji ih kroz meditaciju vodi do najtajnijih i najduljih mjesta njihove ženstvenosti. Djevojkama pomaže razviti prve osobine privlačne ženstvenosti i otkloniti nesigurnost kod prvih ljubavnih situacija. Poslije otklanja emotivne barijere koje smetaju u ljubavnim vezama i braku. Mjesečev kamen možemo praktično upotrijebit na svim čakrama, na krunskoj čakri razvija stalni osjećaj za meditacijom. Na srčanoj čakri liječi emotivne probleme nastale neuzvraćenom ljubavi. Njegova blizina daje nježnost, duhovnu potrebu i brižnost prema drugima.

Ljekovita svojstva : mjesečev kamen ublažava bolove za vrijeme trajanje cijele trudnoće sve do poroda. Kod dojilja pomaže stvaranje majčinog mlijeka ako se drži položen na prsa, te regulira hormonalne probleme. Kad položite jedan kamen na sakralnu čakru i jedan na predio jajovoda onda regulira ravnotežu, otklanja i ublažava bolesti menstruacije a starijim ženama pomaže savladati depresije u klimakteriju. Preventivno utječe na spriječavanje nastanka tumora dojke i maternice. U nekim kulturama žene mjesečev kamen stavljaju u kosu kao bi ojačao vlasište. Na srčanoj čakri regulira šećer u krvi, čisti krv, potiče proizvodnju inzulina. Na čakri grkljana otklanja ili ublažava blokade govora, liječi glasnice i probleme štitnjače. U korijenskoj čakri pojačava rad spolnih organa. Mjesečev kamen harmonizira rad limfne žljezde i spriječava otekline. Napomena – Mjesečev kamen nije farmaceutski lijek.

mjesečev kamen čišćenje : mjesečev kamen čisti se poslije svake uporabe nekoliko minuta pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi vode zajedno s gorskim kristalom. Ogrlice ili privjesci čiste se samo jednom mjesečno, preko noći u suhoj posudi zajedno s kamenčićima hematita, najbolje upravo pred menstruacijom.

mjesečev kamen punjenje : mjesečev kamen puni se na mjesečevom svijetlu ili ponajbolje za vrijeme početka rasta mjeseca ili punog mjeseca.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.