Moqui Marbles kamenje – kuglice

Ovo neobično kamenje ime je dobilo po indijanskom plemenu Moqui koje je živjelo na teritoriju gdje su pronađena najveća nalazišta. Riječ Moqui na indijanskom Navajo jeziku znači „vjeran pratilac“. Naziv objašnjava blisku povezanost osobe koja ga nosi s dotičnim kamenom. Njima je ovo energetsko kamenje poznato već tisućama godina. Vrlo često su ga koristili njihovi šamani i mistici. Stoga se naziva „šamansko kamenje“ ili Moki balls (kuglice). Cijenili su ga jer su da im donosi ne samo mir, nego i opstanak na divljem američkom zapadu. Vjeruju da kuglice štite od zla, vatre, poplave i udara groma. Cijeloj obitelji daruje sreću, životnu energiju i veću plodnost. Na engleskom jeziku naći ćete mineraloške opise pod nazivom Navajo Sandstone. Ono se odnosi na široko područje Glen Canyona koje se proteže uzduž južne Nevade, sjeverne Arizone, sjeverozapadnog Colorada i Utaha. Pješčenjaci s ovim kristalima najviše se nalaze u Utahu, gdje su poznati slikoviti nacionalni parkovi : Red Rock Canyon, Zion National Park ili Capitol Nacional Park Reef. Po geološkim istraživanjima kameni su nastali na područjima bivših plitkih mora, gdje se voda taložila s glinom, i pretvarala u otopljeno željezo, kao željezov hidroksid.

Drugo indijansko pleme Hopi u svom jeziku ima riječ Moqui koja znači „mrtvi“ ili „onaj koji je otišao-preminuo“. Prema legendi preminuli predci noću su se igrali s kuglicama ovog kamena, dok bi se s prvim izlaskom sunca morali vratiti u raj. Kuglice bi ostavljali na zemlji kao dobar znak njihovim živućim potomcima.

Do sad nije utvrđena točna starost kamenja. Neki geolozi procjenjuju da nalazišta nastala prije 130-155 milijuna godina. Najnovije Nano geokemijske analize utvrdile su da se na kuglicama nalaze mikroorganizmi s ugljikom, koji su stari približno dva milijuna godina. Istim analizama pokušava se utvrditi mogućnost nastanka života na Marsu.

Formula : Fe (OH2) – željezov hidroksid. Sadrži 15,2 % željeza, 83 % Silicija. Pretežno sadrži minerale Getit i Lepidokrocit https://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%Željezov(II)_hidroksid. Može sadržavati vrlo male količine Aluminija, Mangana, Zinka, Titana, Magnezija, Kalcija, Natrija, Kalija, Cirkonija i Barija.

Boja : metalno sivo-crna, pješčanih do zemljanih nijansi, svjetlo do tamno smeđa, neprozirna, katransko sjajna.

Tvrdoća : 7,4 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop : Bik, Vaga, Jarac, Vodenjak

Čakre : sve

Planeta : Mars

Element : zemlja

Nalazišta: SAD, sjeverna Nevada i Arizona, južni dio Utaha te sjeverozapadni Colorado

Ezoterično značenje : Moqui kuglice ili šamansko kamenje djeluje na naše energetsko polje, auru i cijeli organizam. Stimuliraju životnu Chi energiju. Pokreću sve čakre, stvaraju ravnotežu između Yin i Yang energije u našem tijelu. Koriste se u tijekom astralnih putovanja, kako bi održali fizičko tijelo na Zemlji. Štite cijelu auru od napada negativne energije. Ako stavite kuglice ispod jastuka u tijekom spavanja, pomoći će vam da se sutra jasno sjećate sna. Mogu se koristiti za sve čakre, postavljajući jednu kuglicu na prvu a drugu kuglicu na sedmu čakru, Tako će aktivirati sve energetske centre i omogućiti slobodan protok vibracija po cijelom vašem tijelu. Ako ih postavite na treće oko, pomoći će vam u razvijanju vaših psihičkih sposobnosti. Dovode nas u kontakt s našom tjelesnom prirodom. Pomažu nam pokrenuti se, izvrsne su za uzemljenje i centriranje energije. Imaju veliku zaštitnu ulogu kod raznih psihičkih napada i drugih sila koje nam remete ravnotežu.

Ljekovito djelovanje : Moqui kamenje na fizičkoj razini korisno je za vene, arterije, mišićni i imuni sistem. Noseći ih vremenom dolazi do pomlađivanja stanica, kože i organa. Pomažu kod nesanice i donose miran i čist san. U tijelo donose željezo, pomažu pri stvaranju krvnih zrnaca i poboljšavaju cirkulacije krvi. Izvrsno otklanjaju stres i nervozu.

Uporaba : Moqui kuglice uvijek se koriste u paru. „Ženska kuglica“ označava negativni polaritet ( sfernog oblika) a „Muška“ označava pozitivan polaritet ( okruglog oblika, najčešće grubljeg izgleda s prstenom). Vizualno se često teško razlikuju, jer nije pravilo da je grublja i robusnija kuglica muške energije, pa je ponekad polaritet potrebno utvrditi viskom. Muški kameni polažu se na slabi ili bolesni dio tijela a ženski na zdravi dio. Polaganjem drugog kamena zatvara se energetski krug u tijelu i stvara se bolji protok energije. Ako imate dva muška ili dva ženska kamena, jedan od njih isto tako možete priložiti na bolesni dio tijela na drugi na zdravi. Poznato je da u blizini drugih kristala pojačavaju njihovo djelovanje. Dobro se kombiniraju s meteoritima i tektitima (Moldavit).

Čišćenje i punjenje : Moqui kuglice nije potrebno čistiti i puniti. Dovoljno ih je držati jednu pored druge, te se tako one međusobno pune i prazne. Možete ih izlagati suncu, mjesečini ili pored drugih kristala. Ako se zaprljaju slobodno ih operite vodom, kao što to radi kiša u prirodi, te ih nakon toga obrišite pamučnom krpom.

Lotosova online prodaja pruža mogućnost kupovine odličnih prirodnih i energetskih proizvoda za vrlo povoljne cijene.