Moldavit

Moldavit je kamen pronađen 1787 godine uz rijeku Vltavu (Moldau) u južnoj Češkoj, u mjestu Tyn nad Vltavou. Pretpostavlja se da je Moldavit nastao prije 15 milijuna godina prilikom pada velikog meteora na područje današnje Bavarske, na Rieskom krateru između Nurnberga, Minchena i Stuttgarta sa centrom u mjestu Nördlingen. Prepostavlja se da ih je palo okolo 20 miljuna primjeraka ukupne težine 275 tona. Jedan dio meteora pao je i uz rijeku Vltavu (Moldau) u južnoj Češkoj i Moravskoj. Danas su aktivna samo nalazišta u Češkoj (lokalni naziv je Vltavín). Zbog vrlo ograničenih količina predviđa se da će uskoro biti iscrpljena nalazišta ovog dragocjenog meteorita. Upravo zbog toga svake godine raste njegova cijena na tržištu. Najveći pronađeni primjerak teži 265 grama. Koristi se ponajviše za izradu nakita, za lječitelje alternativne medicine te za kolekcionare minerala. Trenutno su najcjenjeniji uzorci iz nalazišta Besednice.

Formula : kvarcno staklo + Al, Fe, Ca, Na, K, Mg, Ti, Mn – tektit. Rastapa se u kiselini fluorovodika.

Boja : zelena do zelenosmeđa, smeđa kod moravskih moldavita, uglavnom prozirna

Tvrdoća : 5,5 – 6,6 po Mohsovoj ljestvici

Osnovne čakre : srce, čelo i tjeme

Horoskop : Blizanci

Duhovno značenje :  teška, traumatska i bremenita iskustva iz prošlosti  leže na dnu naše duše i opterećuju dušu kako olovo. Otklanjanjem tih blokada otvaramo se prema sadašnjosti i realnosti. Moldavit nas podržava u oslobađanju tih blokada i otvara put u budućnost. Zauvijek se oslobađamo okova, dobivamo slobodu i novu životnu energiju. Vjeruje se da nježne vibracije moldavita razvijaju vidovnjačke sposobnosti. U tom slučaju stavlja se na čakru grla i tada prenosi međuplanetarne poruke. Moldavit nam pomaže u telepatskom približavanju spiritualnim zakonima te duhovno prosvjetljuje cijelo naše biće. Vjeruje se da je bio poslan na našu planetu kako bi pomogao čovječanstvu da učine Zemlju kvalitetnijim, zdravijim i spiritualnijim mjestom za život. Moldavit propušta u naš svijet informacije iz viših razina i svjetova te nam dozvoljava da „oni“ pomognu žiteljima Zemlje shvatit nove razine svijesti. Moldavit je kamen čišćenja srca na svim razinama. Ljudi sa lošim karakterom, osobinama i navikama trebali bi moldavit nosit na predjelu srca gdje otklanja egoizam, narcisoidnost, pretjeranu samouvjerenost, osjećaj lažne superiornosti, podiže razinu svijesti. Moldavit nas oslobađa materijalnih interesa, osjećaja imati i posjedovati te vodi prema pravoj duhovnoj spoznaji. Pomaže nam probleme riješit logično, sami i bez tuđe pomoći. Moldavit je stoljećima nošen kao amajlija. Drevni kip božice Venere iz Willendorfa imao je amajlije izrađene od moldavita. U današnje vrijeme od njega se izrađuje prekrasan nakit. Na žalost za vrijeme Sovjetske okupacije Čehoslovačke njegova nalazišta su iscrpljena za proizvodnju banalnih potrepština te se danas zbog ograničenih količina podiže cijena moldavita.

Ljekovita svojstva : moladvit preventivno pomaže kod liječenja infekcija, ublažava probleme gornjih dišnih puteva, podržava tvorbu bijelih krvnih zrnaca, pojačava imunitet. Zajedno s zelenim meteoritom odlična je prevencija protiv nastanka zloćudnih tumora. Aktivira nervni sistem. Napomena – Moldavit nije farmaceutski lijek.

moldavit čišćenje : moldavit se čisti pažljivo pod mlakom vodom.

moldavit punjenje : moldavit se puni na blagom djelovanju sunčevih zraka ili preko noći u vrijeme rasta Mjeseca i Punog Mjeseca.

Lotosova online prodaja nudi mogućnost kupovine brojnih vrsta meteora Tektita za odlične cijene.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.