Ocean Jaspis

Ocean Jaspis je kristal koji je naziv dobio po nalazištu jer se nalazi na obalama oceana. Nalazište je na sjeverozapadnoj strani Madagaskara, u rudniku Moravato. Izvorno nalazište je već dosta iscrpljeno. Dio rudnika nalazi se na razini mora, tako da se za vrijeme plime potopi. Zbog toga se iskopava isključivo za vrijeme oseke. Okolni dio je vrlo nepristupačan zbog guste i neprobojne džungle. Iz ovih razloga ovaj kamen je sve rjeđi na tržištu te se cijena na tržištu stalno podiže. Prvi puta izložen je u siječnju 2000 godine na međunarodnoj izložbi dragulja i minerala u Tucsonu (SAD) i od tada je tražen diljem svijeta. Poznat je kao „Orbicular Jasper“ ili pod mističnim imenom „Kamen Atlantide“.

Formula : SiO2, sadrži Silicij i Kisik, varijetet kremena

Boja : višebojni, mat

Tvrdoća : 6,5 – 7 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop : Djevica, Vaga, Jarac

Osnovne čakre :  gotovo sve čakre osim krunske

Ezoterično značenje : za Ocean Jaspis vjeruje se da u sebi ima mistične osobine i znanja. Ocean jaspis djeluje vrlo umirujući, potiče univerzalnu ljubav prema svemu na planeti. Pogledom na njega vidite more, njegove dubine, ljepote i tajne. Zato djeluje umirujuće, donosi mir i blaženstvo. Kroz shvaćanje snage i moći prirode povećava nam razinu odgovornosti prema životu i prirodi. Na mentalnoj razini razvija brzo razmišljanje i organizacijske sposobnosti. Stimulira maštu i realizira ideje. Dodaje nam odlučnost, hrabrost prilikom rješavanja teških situacija.

Ljekovito djelovanje : Ocean Jaspis ima široki spektar ljekovitog djelovanja, navodimo ih po čakrama :
–    korijenska čakra : pomaže kod neplodnosti, menopauze, gljivičnih infekcija,
–   sakralna čakra : pročišćava mokraćni mjehur i probavni trakt, jača rad bubrega, regulira funkciju prostate,
–    pleksus solaris : jača jetru, ublažava bolesti trbuha, pomaže kod čira na želudcu
–    srčana čakra : pomaže kod dermatitisa i kožnih alergija,
–    grlena čakra : liječi upalu grla, bronhitis, gripu, kašalj, jača rad štitnjače
–    treće oko : pomaže kod konjunktivitisa, migrene, sinusa,
Ocean jaspis vrlo je djelotvoran i kod raznih alergija, otklanja žuljeve, sprječava celulit, pomaže kod dijabetesa, iscrpljenosti, snižava visoke temperature, opušta umorna stopala, jača cijeli imunitet, smanjuje hrkanje, ublažava mučnine, ublažava preosjetljivost na promjene vremena, sprječava nastanak cisti. Na mentalnoj razini otklanja noćne more i umiruje snove.

Napomena – Jaspis nije farmaceutski lijek.

Ocean Jaspis čišćenje : Jaspis se čisti pod mlazom mlake vode ili u posudi vode preko noći i to najbolje s gorskim kristalom
Ocean Jaspis punjenje : Jaspis nije osjetljiv na svijetlo tako da ga možemo neograničeno puniti na suncu.