Opsidijan – Obsidian

Opsidijan je mineral koji je ime dobio po Rimljaninu Obsiusu koji ga je otkrio u Etiopiji u donio u Rim. Zbog svoje strukture bilo ga je lako obrađivati i od njega su se izrađivali strojevi, noževi i oružje. Opsidijan je jedino prirodno staklo. U današnje vrijeme koristi se za izradu nakita i kirurških skalpela. Ima nekoliko vrsta Opsidijana od kojih su najčešći : Opsidijan snježni, Mahagonij Opsidijan i Dugin Opsidijan. Najcjenjeniji Opsidijan je “suza Apača” koji je potpuno crn i lijepim dugama. Za ovaj se kamen kaže da su to suze američkih Indijanki koje su prolile za svojim muškarcima. Za ovaj kamen postoji još izraz Obsidijan ili Obsidian.

 

Opsidijan snježni :

Formula : vulkansko staklo s najvećim postotkom sadržaja SiO2 (70-75%) + MgO, Fe3O4

Boja : crna, crna sa snježnim pahuljicama, smeđa, siva, staklenog sjaja

Horoskop : Vaga, Škorpion, Jarac

Osnovna čakra : treće oko i sporedne čakre

Duhovno značenje : opsidijan snježni daje nam samopovjerenje i snagu u teškim situacijama, pogotovo kad gubimo nadu i tlo pod nogama. Djeluje tako da u sebi spaja Jin-Jang energiju. Harmonično spaja fizičku i duhovnu energiju. Pomaže nam shvatiti vlastiti život i uputiti ga u pravom smjeru. Njegova crna boja označava jaku energiju Zemlje a bijela predstavlja duhovno svijetlo.

Ljekovita svojstva : opsidijan snježni odlična je prevencija protiv virusnih infekcija, pojačava imunitet, čuva od skleroze, podržava promjenu tkiva i obnovu stanica, regulira cirkulaciju krvi, podiže niski krvni tlak, prokrvljava kožu te pomaže kod reume. Napomena – Opsidijan nije farmaceutski lijek.

Opisidijan mahagoni :

Formula : vulkansko staklo s najvećim postotkom sadržaja SiO2 (70-75%) + MgO, Fe3O4

Boja : smeđa do crvena, s crnim pjegama, staklenog sjaja

Horoskop : Vaga, Škorpion, Jarac

Osnovna čakra : pupčana, sporedna : sakralna

Duhovno značenje : Opsidijan mahagoni razvija oštroumnost, koncentraciju i logično razmišljanje. Položen ispod jastuka ili blizu kreveta ublažava strah, napetost i tremu, otklanja zbrku  te je zato odličan kamen za učenike i studente koji polažu ispite. Mahagoni Opsidijan je kristal-stabilizator koji može ojačati oslabljenu auru na sakralnoj i pupčanoj čakri.

Ljekovita djelovanja : mahagoni Opsidijan pretežno se koristi kao eliksir. Pije se ujutro natašte. Pomaže kod alergija, upala, crijevnih gljivičnih oboljenja, štiti probavni trakt, pomaže kod želučanih tegoba, otklanja otrove iz tijela, te ublažava rast prostate. Površinskom masažom zagrijava udove i tako ublažava grčeve u mišićima i pomaže kod bolesti zglobova. Napomena : Opsidijan nije farmaceutski lijek!

Opsidijan crni :

Formula : vulkansko staklo s najvećim postotkom sadržaja SiO2 (70-75%) + MgO, Fe3O4

Boja : crna, staklenastog sjaja koji se naziva iridiscencija

Horoskop : Vaga, Škorpion, Jarac,

Osnovna čakra : najdjelotvorniji je na sporednim čakrama stopala, te svugdje gdje su energetske blokade.

Duhovno značenje : crni Opsidijan prilikom meditacije vodi nas do naše unutarnjeg bića, do podsvijesti, kako bi otkrili nove spoznaje. Njegova crna boja razbija i pročišćava sve blokade koje nam smetaju da progledamo u dubinu naše duše. Treba ga se koristiti s Gorskim kristalom koji svijetlom probija put do očišćenja. Zbog svoje snažne energije preporučuje se koristiti kratko vrijeme. Čuva nas od negativnih vanjski i unutarnjih utjecaja, od crne magije, agresivnosti zlih sila, koje nas sprječavaju naći Pu Božji. Na čeonoj čakri pomaže “unutarnjim vidom” prepoznati te loše utjecaje kako ne bi prodrijeli do našeg srca.

Ljekovito djelovanje : poznato je da ovaj mineral pomaže pri ublažavanju glavobolje, upale mišića, te da provodi energiju do svih energetskih zona gdje su primjetni psihosomatski poremećaji. Napomena : Opsidijan nije farmaceutski lijek!

opsidijan čišćenje : opsidijan čistimo pod mlazom mlake vode ili preko noći u posudi s vodom, najbolje s gorskim kristalom.

opsidijan punjenje : opsidijan kristal punimo direktno na suncu, najbolje ujutro i predvečer ili preko noći u suhoj posudi s gorskim kristalom. Jedina iznimka je Dugin Opsidijan koji je osjetljiv na žar i naglo svijetlo i zato se puni preko noći, nabolje za vrijeme punog Mjeseca.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.