Selenit

Selenit je jedinstveni naziv za četri kristalne vrste gipsa (selenit, saten spar, pustinjska ruža, ruža od gipsa). Sve vrste gipsa, uključujući Selenit i Alabaster sastoje se od kalcijevog sulfata dihidrata. Kristali gipsa imaju pločast, stupičast, igličast i lećast habitus. Nastaju na različite načine. Selenit je mineral je koji se zbog oksidacije i vlage brzo troši. Vrlo je mekan, savršeno se kala, lom je vlaknast po tankim izduženim kristalnim formama. Ime je dobio po Seleni, grčkoj boginji Mjeseca, Selen znači Mjesec a Lithos znači kamen..

Formula : CaSO4·2H2O – sulfat

Nalazište : Meksiko, SAD, Grčka, Maroko, Rusija, Poljska, Madagaskar…

Boja : kristali gipsa su potpuno i djelomično prozirni i obojeni su od primjesa, boje mogu biti biserno bijele, plave, narančaste, zelene, žuta, ružičasta, svijetlocrvena, ili smeđe…staklastog do sedefastog sjaja s bijelim ogrebom.

Osnovna čakra :  Sahasrara- krunska ili tjemena, sporedna čakra Treće oko

Horoskop : Bik, podudara se i sa svim ostalim znakovima

Duhovno značenje : Selenit ima receptivnu energiju, pripada Mjesecu i ima elemnt vode. Vjeruje se da Selenit nosi otisak svega što se dogodilo na planeti Zemlji.

– prozirno-biserno-bijeli Selenit odličan je kristal za duhovne aktivnosti, donosi duboki mir  i zadovoljstvo duše. Izvrstan je za meditaciju i spiritualni rad, nosi u sebi nebesku energiju. Svojim svijetlim i prozirnim tonovima omogućava proniknut u srž problema, srediti nered i  riješiti probleme. To je prastari mineral i jedan od najmoćnijih kristala za nove vibracije na Zemlji. Ova vrsta selenita odlična je za stvaranje zaštitne energetske mreže oko kuće ili prostora u kojem stanujemo. Postavlja se u kutove kuće ili stana, čime stvara siguran i miran prostor koji ne propušta vanjske utjecaje. Ljubavnici ga izmjenjuju kao znak pomirenja u kriznim situacijama veze. Selenitove štapiće možemo koristit za preventivno otklanjanje tuđih utjecaja, odlično štite auru te ih je najdjelotvornije držati u ruci. Kugla od selenita služi vidovnjacima za pogled u budućnost.

-plavi Selenit položen na čakru Trećeg oka odličan je kristal za meditaciju jer umiruje misli i pomaže brzo riješavati probleme.

– pustinjska ruža pomaže nam uspješno završit poslovne planove koje smo podsvijesno zacrtali, pomaže nam koncentrirat se na određeni cilj.

– zeleni Selenit „prisiljava“ nas tražiti i činiti dobra djela.

– narančasti Selenit prizemljuje anđelsku energiju i pomaže nam duhovno poboljšat život na Zemlji.

Ljekovito djelovanje : Selenit daje tijelu veliku energiju. Odličan je za izravnanje kičme, daje joj elastičnost i liječi bolesti povezane s kičmom. Preventivno štiti od epileptičkih napada. Stabilizira vegetativni živčani sustav. Neutralizira trovanje živom iz zubnih plombi i djelovanje slobodnih radikala. Podržava tvorbu mlijeka kod dojilja. Ublažava napetost i grčeve mišića i zaustavlja rast prostate. Zeleni selenit usporava starenje kože i kostura. Napomena – Selenit nije farmaceutski lijek.

Selenit čišćenje : selenit je osjetljiv na vlagu i ne podnosi vodu, drobi se. Zato se preporuča čistiti bilo kojom drugom metodom osim vode. Najbolje se čisti suhom, mekanom krpom.

Selenit punjenje : selenit se puni na dnevnom svijetlu uz gorski kristal ili ostale kremene.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.