Sugilit

Sugilit je mineral koji nosi naziv po profesoru Ken-ichi Sugi, koji ga je otkrio u Japanu (otok Iwagi) 1944 godine. Sugilit je kao novi dragulj odmah izazvao veliki interes među kolekcionarima ali i lječiteljima. Zbog ograničenih količina njegova cijena neprestalno raste. Danas se jedino veće nalazište nalazi u Južnoafričkoj Republici, u rudniku Hotazel.

Formula : KNa2(Fe,Mn,Al)2Li3Si12O30 – silikat

Boja : crvenoljubičasta, ljubičastoplava, smeđožuta, ljubičasta, bezbojna, neprozirna do prozirna, masnog sjaja

Horoskop : Riba, Djevica, Škorpion, Strijalac

Osnovne čakre : tjemena, krunska, ostale čakre po potrebi

Duhovno značenje :  Sugilit je na duhovnoj razini kamen trajne meditacije. Razvija osjećaj pokore, morala i samokontrole. Pomaže nam pronaći pravi smisao života. Donosi svijetlo i optimizam. Ublažava emotivne i duševne konflikte te žalost. Ovisnicima o drogi i alkoholu pomaže da pronađu novi smisao života. Naziva se „Kamen iscjeditelj“.

Ljekovita svojstva : Sugilit je jedan od najljekovitijih kristala. Odličan je za jačanje imuniteta i kao jedini se pokazao uspješan za liječenje rane faze AIDS-a jer harmonizira rad živaca, koštane srži i mozga. Liječi teške duševne bolesti kao što su nekontrolirano ponašanje, klaustrofobija, strah od mraka, tame, visine i nakaze, ublažava tremu. Preventivno pomaže kod mnogih bolesti, pogotovo kod moždanog udara, raka, epilepsije, koštanih oboljenja, paralize i šlagiranosti. Regulira krvni tok i podržava obnovu stanica. Jača vid, sluh i govor. Pročišćava tijelo od otrova i harmonizira rad žljezda. Sugilit pomaže tako da ga položimo na određeni dio tjela po čakrama ili ga flasterom zaljepimo direktno na bolesno mjesto. Eliksir od Sugilita pije se ujutro natašte te se uz to treba maksimalno koncentrirat na bolesni dio tijela.

čišćenje sugilita : Sugilit je toliko snažan kamen da za cijeli naš ljudski život ne možemo potrošiti njegovu energiju. Čisti se temeljito nakon svake uporabe pod mlazom mlake vode. Inače neočišćen može nakupljenu energiju vratit natrag. Jednom tjedno čisti se u suhoj posudi s hematitom ako se nosi direktno na koži.

punjenje sugilita : Sugilit se na suncu samo zagrijava ali ne prima njegovu energiju. Najbolje se puni u blizini druza (može i šiljaka) Gorskog kristala ili geode Ametista.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.