Tigrovo oko

Tigrovo oko zlatno :

mineral koji ima prekrasne zlatne prelijevajuće boje, koje u njemu stvaraju minerali Limonita. Tigrovo oko je zbog svojih toplih boja jedan od najpopularnijih minerala. Pogotovo zbog efekta mačijeg oka. Taj efekt nastaje smjenjivanjem vlakana kvarca i azbesta. Tigrovo oko se povezuje sa tigrom, kraljem zvijeri u istočnjačkim mitovima. U Japanu se za tigra vjerovalo da živi tisuću godina. Rimski vojnici nosili su tigrovo oko kako bi u bitkama bili što hrabriji. Danas su najveća nalazišta u JAR-u, Indiji, Sri Lanki, Australiji, Kini i SAD-u. Cijena ovisi o kvaliteti i čistoći pojedinog minerala…

Formula : SiO2, kremen

Boja : zlatno smeđa, prelijevajuća svileno sjajna

Horoskop : Blizanci, Rak, Strijelac

Osnovne čakre : pupčana, grlena, treće oko

Duhovno značenje : tigrovo oko ima fascinirajuće utjecaje. Njegov svileno-promjenljivi sjaj stvara igru tamnih i zlatno-smeđih tonova. Zbog svojih boja to je kristal koji simbolizira meditaciju i transformator je prema višoj razini svijesti. Očarava svojim bojama. Aktivira duhovno shvaćanje života i usađuje nam volju za duhovnom realizacijom. Balansira našu svijest i duhovne potrebe. Probuđuje u nama životnu vitalnost, energičnost i fantaziju. Pokazuje nam da je cijeli život neprestalni pokret i promjena. Uz volju pojačava koncentraciju i pamćenje, umiruje živce, otklanja negativne misli i osjećaj nemoći te razvija samostalnost. U grčkoj antici bio je cijenjen kao kamen radosti i duševne ravnoteže.

Ljekovita svojstva : tigrovo oko preventivno pomaže kod liječenja teških duševnih bolesti kao što je šizofrenija, paranoja ili nekontrolirano ponašanje. Dokaže zagrijati cijeli organizam, probudit ga iz letargije i unijeti u njega vitalnost. Najdjelotvorniji je na čakrama pupka ili pleksusa solarisa. Položen na tu čakru aktivira i regenerira oslabljeni organizam uzrokovan emotivnim blokadama koji se tu stvaraju i zadržavaju. Na pupčanoj čakri regulira promjenu tkiva, poboljšava rad jetre, pomaže kod hepatitisa. Aktivira mali mozak i tako pojačava centar živčanog vegetativnog sustava i umiruje živce. Na čakri grla ublažava astmu, bronhitis i liječi tuberkulozu. Na čakri trećeg oka pomaže kod migrena i jakih glavobolja. Eliksir od tigrovog oka, pije se ujutro natašte, pomaže kod kostobolje i reume, opušta tetive i mišiće. Napomena – Tigrovo oko nije farmaceutski lijek.

Tigrovo oko crveno  ili bikovo oko :

Formula : SiO2 – kremen

Boja : hrđavo crvena sa svijetlim šarama, prelijevajuća, svileno sjajna

Osnovne čakre : korijenska i treće oko

Horoskop : Blizanci, Rak, Škorpion, Strijelac

Duhovno značenje: tigrovo oko crveno zbog svojih fascinantnih boja simbolizira vitalnu životnu energiju. Na čakri trećeg oka pojačava samopovjerenje, pamćenje i koncentraciju. Donosi dobro raspoloženje i suzbija strah. Bikovo oko tradicionalno se koristilo kao amalija koja odbija “urokljive” oči i daje nositelju hrabrost i nepovrijedivost. U grčkoj mitologiji bikovo oko je Hefestov kamen (kamen grčkog boga vatre i kovačkog zanata), koji je u podnožju vulkanske planine Etne  bogovima kovao oklope, oružje i nakit.

Ljkovita svojstva: tigrovo oko crveno najjače djelovanje ima na korijenskoj čakri gdje ublažava napetost mišića, grčeva i tetiva. Aktivira centar pokreta, jača mali mozak, zdravi rast kostiju i zglobova, otklanja upale živaca i bolesti s njima povezane. Pomaže kod problema s prostatom, mjehurom, plućima, bronhitisom, astom, tuberkulozom. Eliksir od bikovog oka koristi se za brzi oporavak organizma. Napomena – Tigorovo oko nije farmaceutski lijek

Sokolovo oko :

Formula : SiO2 – kremen

Boja : tamnoplava, često sa zlatnim tonovima, prelijevajućeg sjaja, stakleno-matna

Osnovna čakra : čeona, sporedna : pleksus solaris

Horoskop : Rak. Vaga, Strijelac, Jarac, Ribe

Element : zrak

Planeta : Jupiter

Ezoterično značenje : Sokolovo oko simbol je unutarnjeg pogleda na našu dušu i postojanje. Omogućava nam da sebe sagledamo onakvog kakvi zaista jesmo. Pomaže nam vidjeti sve prepreke i greške kako bi ih slijedeći puta uspješno izbjegli. Daje nam fleksibilnost, toleranciju te slobodu mišljenja. Povećava mentalne sposobnosti. Razgrađuje negativne misli i pesimizam. Ublažava stres te donosi mir. Pomaže nam otvoriti dimenzije Trećeg oka te otkloniti stare blokade i pojačati psihičke sposobnosti. Zbog svojih očaravajućih boja često ga koriste vidovnjaci kao vodič u stanje prošlosti ili budućnosti. Sokolovo oko koje na sebi ima zlatne tonove tigrovog oka, stabilizira u centru pleksusa osjećaj identiteta i  samopovjerenja.

Ljekovito djelovanje : Sokolovo oko najdjelotvornije je na čeonoj čakri gdje utječe na pojačanje i izoštravanje vida te odmara umorne oči. Ublažava glavobolje, migrene i astmu. Korištenjem kod kristaloterapija usporava rad metabolizma te otklanja fobije. Koristi se i za liječenje hormonskih hiperaktivnosti, pogotovo kod izrazitih seksualnih nagona i frustracija. Napomena – Sokolovo oko nije farmaceutski lijek.

Feng Shui : kristal Sokolovog oka drži se u kući ili domu jer donosi blagostanje i obilje.

tigrovo oko čišćenje : kristali tigrovog oka, sokolovog oka i bikovog oka čiste se 2-3 puta mjesečno pod mlazom mlake vode. Npr. ogrlica ili narukvica od tigrovog oka čistiti se preko noći u suhoj zdjelici s hematitom ili gorskim kristalom.

tigrovo oko punjenje : tigrovo oko, sokolovo oko i bikovo oko puni se neograničeno na direktnom suncu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.