Ametrin

Ametrin

AMETRIN je jedan novi kristala koji se pojavio početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća. Pretpostavljalo se da se radi o ametistu s udjelom citrina. Ali za razliku od pravog citrina mineral ametrina gubi svoju žutu boju tek na dvostruko višoj temperaturi, tj. na 400 stupnjeva Celzijusa. Pravi ametrin ima ljubičasto-žute boje. Ametrini koje vidite u ostalim bojama su samo umjetno ili termo obrađeni ametisti. Najveće nalazište je u Boliviji kod mjesta Santa Corazon, ali ga ima i u Brazilu i Indiji. Još je poznat je pod imenom Tristin ili Bolivijanit.

Proizvodi…

Formula : kemijski sastav ametista i citrina

Boje : pretežno boje ametista s nijansama citrina

Osnovne čakre : solar pleksus i krunska

Horoskop : Vodenjak, Blizanci, Djevica, Vaga, Škorpion, Strijelac, Ribe

Simbolika : duhovne čistoće i unutarnjeg mira

Duhovno značenje :  ametrin je spoj ametista i citrina u jednom kamenu, koji prirodnom sintezom daje duhovnu čistoću i unutarnji mir. Zato je idealan kristal za duboku meditaciju.

Ljekovita svojstva : ametrin kristal položen na predio solar pleksus čakre otklanja strahove, nemir, nervozu i stres. Na psihičkoj razini utječe na rad želudca i cijelog probavnog trakta. Položen na čeonu i tjemenu čakru ublažava sve bolesti glave. Spoj ova dva kristala pozitivno utječe na sve psihosomatske bolesti nastale prevelikom nervozom i stresom. Polaganjem jednog kamena na tjemenu čakru a drugog na solar pleksus pročišćava se protok energije između te dvije čakre i organa. Ametrin kamen podržava promjenu tkiva, pomaže kod liječenja jetre i bubrega. Eliksir od ametrina čisti i regenerira tkivo i stanice. Pije se ujutro natašte. Napomena – Ametrin nije farmaceutski lijek.

Ametrin čišćenje : ametrin se prazni pod mlazom tekuće vode ili preko noći u posudi s vodom.
Ametrin punjenje : za razliku od ametista i citrina ametrin dobro podnosi sunce i možemo ga puniti na suncu.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.