Čaroit

ČAROIT je mineral koji je tek nedavno otkriven. Potvrđen je kao mineral 1978 godine od Komisije za nove minerale. Ime je dobio po nalazištu rijeke Čare, koja teče u ruskoj oblasti Yakuti. Izgledom i osobinama vrlo je sličan Sugilitu.

Formula : K (Ca,Na2) 2 (OH,F) (Si4O10), 7H20 – silikat

Boja : ljubičasta s mješavinom ostalih minerala, staklenog i svilenog sjaja

Osnovne čakre : tjemena, čeona, srčana i ostale po potrebi

HoroskopDjevica i Vodenjak

Duhovno značenje : čaroit kamen ima svileni sjaj i šarenu strukturu. U emotivni i psihički život donosi dobro raspoloženje. Pokazuje nam kako se radovat Božjim darovima na Zemlji i uživati u savršenstvu života. Položen na srčanu čakru zagrijava hladne osjećaje i otvara nas prema nesebičnoj ljubavi. Na čeonoj čakri razvija osjećaj intuicije, na tjemenoj čakri razvija volju za otkrivanjem našeg pravog Ja, kojeg ćemo upoznati tek kad prevladamo svoj ego. Prilikom nepreglednih i problematičnih situacija čaroit razvija pregled na cijelo stanje i korak po korak vodi nas k rješenju problema. Čaroit razvija osjećaj strpljenja, vrijednosti i marljivosti  te nas uči da obveze ne smijemo ostavljati za poslije. Rješava nas straha od nesigurne budućnosti. Poželjno je oblutak čaroita staviti ispod jastuka jer umiruje strahove i ublažava snove. Čaroit kristal pojačava pamćenje.

Ljekovita svojstva : mineral čaroit pozitivno utječe na imunitet, centralni i vegetativni živčani sustav. Poboljšava rad srca, promjenu tkiva i regulira probavni trakt. Jednako kao i sugilit preventivno djeluje protiv stvaranja zloćudnih tumora. Ublažava grčeve. Položen na osnovnu čakru pomaže kod prostate. Eliksir od čaroita pije se pravilno ujutro natašte te je odlična zaštita protiv svih infekcija. Napomena – Čaroit nije farmaceutski lijek.

Čaroit čišćenje : Čaroit se čisti slično kao sugilit, temeljito i toliko dugo dok ne osjetimo da je očišćen od negativne energije.

Čaroit punjenje : Čaroit se puni na jutarnjem suncu uz druze gorskog kristala.

Lotosov web shop nudi vam veliki broj kristala u online prodaji za povoljne cijene.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.