Opal

Opal je mineral koji nosi naziv iz staroindijske riječi upala što znači dragi kamen. Opal je zaisgurno jedan od nacjenjenijih dragulja. Stara indijska legenda priča kako su bogovi Brama, Višna i Šiva bili zaljubljeni u istu prekrasnu ženu i mučila ih je ljubomora. Odlučili su da neće biti ničija i da će je pretvoriti u krasnu sliku. Svaki joj je bog podario jednu boju : Brama prekrasnu plavu, Višna sjajnu zlatnu a Šiva žarko crvenu. Na nesreću vjetar je pomješao boje a sudbina je ženu pretvorila u kamen Opal. Kružile su glasine da to kamen koji donosi nesreću. Za to danas postoji objašnjenje jer Opal svojom energijom pojačava osobine kod nositelja, uktratko kod loših osoba još produljuje negativnosti a kod pozitivnih još više pročišćava pozitivnu energiju do savršenstva. Mnogo kasnije ustanovilo se da su te glasine i priče širile iz krugova nelojalne konkurencije proizvođača drugog dragog kamenja da bi popularni opal izbacili iz tržišta. Sve do otkrića Amerike najcjenjeniji je bio Opal iz istočne Slovačke. Poslije otkrićem Amerike na cijeni je bio opal Asteka ili vatreni opal. Otkrićem Australije pronašla su se nalazišta najljepšeg opala na svijetu, od kuda danas dolazi čak 90 % svjetske prizvodnje. Opal ima sposobnost promijeniti boju u dodiru s toplim ljudskim tijelom ili upiti u vodu prljavštinu. Za razliku od drugih dragulja, opal je vrlo krhak tako da se ne brusi već se samo zaobljuje i izglađuje.

Formula : SiO2.nH2O – oksid

Boja : žuto do žuto bijela, prozirna do neprozirna, matna, stakleno sjajna…

Horoskop : Vaga, Vodenjak, Ribe

Osnovna čakra : pleksus solaris, pupčana, treće oko (samo za oči)

Duhovno značenje : opal žuti na duhovnoj razini otvara, čisti i harmonizira treću čakru – pleksus solaris ili pupčanu čakru. Pojačava intuiciju, harmonizira duševno stanje, te se koristi za liječenja depresije.

Ljekovita svojstva : žuti opal preventivno pomaže kod liječenja bolesti srca, psihosomatskih bolesti. Pokazao se djelotvoran za oštrenje vida. Organizam čisti od svih štetnih elemenata. Največi utjecaj ima na liječenje jetre i bubrega. Napomena – Opal nije farmaceutski lijek.

ružičasti Opal :

Formula : SiO2·nH2O – oksid

Boja : ružičasta, prozirna ili neprozirna, matna, voštana, staklena ili bisernog sjaja

Osnovna čakra : srčana

Horoskop : Vaga

Duhovna svojstva : ružičasti Opal je kamen srca, koji umiruje nemir i emotivna uzbuđenja. Daruje nam mir i ravnotežu. Pokazuje nam kako živiti s pregledom u sadašnjosti. Pomaže nam riješit se srama i treme, osjećaja manje vrijednosti. Razvija ljubav prema svemu što nas okružuje.

Ljekovita djelovanja : ružičasti Opal najdjelotvorniji je na srčanoj čakri gdje liječi srčane neuroze i pojačava rad pluća. Pomaže kod virusno-infekcijskih bolesti. Napomena – Opal nije farmaceutski lijek.

čišćenje opala : opal često u vodu upija prljavštinu, zato se vrlo rijetko čisti pod vodom. Najbolje se čisti suhom krpom namočenom u strojno ulje. Potom se treba izglancati. Općenito Opali u svom stastvu imaju veliku količinu vode tako da je rijetko trebaju. Ali bez nje su vrlo krhki i ponekad pucaju pa se povremeno treba čistit pod mlazom mlake vode. Opal ne podnosi sapune, kiseline, parfeme i kozmetiku.

opal punjenje : opal se puni na svijetlu ali bez dodira sunčevih zraka, najbolje u zoru ili prilikom punog mjeseca. Također se može puniti u suhoj posudi s gorskim kristalom.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.