Angelit

Angelit

ANGELIT

Proizvodi…

Angelit je varijetet minerala Anhidrita. Pripada skupini gipsa koji ne sadrže vodu. Od tuda i dolazni njegov naziv od starogrčke riječi „anhydros“ ili „bez vode“. Angelit je trgovačko ime za ovaj prekrasan kristal svijetloplavih boja, koji nam donosi najnježnije energije u carstvu minerala. Zbog svojih nježnih vibracija koje zrače neobjašnjivom energijom nazvan je kristalom Anđela. U industriji se upotrebljava kao punilo papira, u građevinarstvu kao dodatna sirovina cementu, za proizvodnju sulfatne kiseline, umjetnih gnojiva, te za izradu veziva.

Današnja najveća nalazišta su u : Peru, Meksiku, Libiji, Egiptu, Britaniji, Njemačkoj i Poljskoj…

Kemijska formula :CaSO4 – bezvodni kalcijev sulfat

Boja :svijetlo plava, bezbojna, siva ili bijela, matnog  je i voštanog izgleda.  Na nekim ga se mjestima može pronaći i sa sitnim crvenim pjegama.

Tvrdoća :3 -3,5 po Mohsovoj ljestvici

Horoskop :Vodenjak, Ovan

Osnovna čakra :grlena, sporedne čakre : krunska i treće oko. Angelit utječe na ždrijelo koje je „glas tijela“, ventil koji omogućava protok energije prema drugim čakrama. Zablokirana grlena čakra utječe na zdravlje organa povezanih s drugim čakrama. Kada je u ravnoteži, onda možemo izraziti ono što mislimo i što osjećamo, komunicirati kroz svoje ideje, uvjerenja i emocije. Ako je grlena čakra u ravnoteži, otvorena je, te ima jednostavan protok energije koja izvire od nižih prema gornjim. Tako može nastaviti svoj put te omogućiti slobodno izražavanje i prirodno otpuštanje.

Element : Voda

Planeta : Uran

Ezoterično značenje :vjeruje se da je Angelit kristal putem kojeg olakšano uspostavljamo kontakt s anđelima i nebeskim kraljevstvom. Koristi se prilikom meditacije i molitve. Donosi moralnu snagu i emotivnu  podršku osobama koje ga nose. Smiruje energiju i odličan je za emocionalno pročišćavanje. Razvija ljubav prema Majci Zemlji te nam pomaže olakšati komunikaciju sa svim voljenim osobama. Ovaj anđeoski kristal uči nas kako lakše prihvati sve spoznaje o našoj ulozi u životu na Zemlji.

Smatra se da je “kamen svjesnosti” koji simbolizira mir i bratstvo među ljudima i narodima. Pomaže da se povezivanjem s univerzalnim umom povećava i svijest nositelja. Poboljšava telepatsku komunikaciju i omogućava astralno putovanje dok usporedno održava kontakt sa svakodnevnom stvarnošću. Vrlo je snažan kamen za iscjelitelje, jer produbljuje otvorenost prema svemu nepoznatome, povećava percepciju i tolerantnost, te razvija samopouzdanje.

Na psihološkoj razini pomaže vam uvijek govoriti istinu, ma kakva god ona bila. Ublažava psihološku bol i suprotstavlja se okrutnostima.

Na duhovnoj razini ispunjava nas suosjećanjem prema tragičnim okolnostima i osobama u nevolji. Transformira bol i bolest u cjelovitost i iscjeljenje, otvarajući put za duhovnu inspiraciju. Stvara dubok  osjećaj mira i staloženosti. Olakšava proces ponovnog rođenja, stimulira liječenje i otvara psihičko usmjeravanje.

Na mentalnoj razini služi za poboljšanje znanja astrologije  i do dubljeg razumijevanja matematike. Vjeruje se da olakšava telepatski kontakt među umovima višoj razini. U ezoteriji ga se povezuje i s balansom fizičkog i eteričnog, te s deblokadom energetskih staza. Povezuje ga se i s razumijevanjem univerzuma i njegovih brojnih misterija.

Ujedno osigurava zaštitu i stvara duboki osjećaj staloženosti. Donosi  mir u situacijama kad konflikti i egoizam onemogućuju napredak. Pomaže ublažiti i temperamentno izražavanje. Preporučuje se nositi osobama koje žele izgraditi dugotrajne ljubavne odnose i bračne veze. Privlačnog je izgleda te je zgodan za nositi u obliku nakita ili amajlija.

Ljekovito djelovanje :za Angelit se vjeruje da je moćan iscjeliteljski kamen, te da može potpuno iscijeliti mnoge bolesti.  Najučinkovitije djelovanje ima u liječenju organa povezanih s grlenom čakrom, protiv raznih upala, izjednačava rad tirodne i paratirodne žlijezde. Obnavljanja tkivo, vene i žile, a koristi se i kao prirodan diuretik (izlučivanje tekućine). Preporučuje se za osobe koje žele smršaviti i održavati tjelesnu težinu. Pogodan je za plućne bolesti, te miruje i opekline od sunca. Na stopalima deblokira meridijane i energetske staze. Ako se koristi kao eliksir, stvara svojevrsnu zaštitu oko nas. Napomena : Angelit nije farmaceutski lijek!!!

Feng Shui :Angelit je povezan s energijom Vode koja se nalazi na sjevernoj strani doma ili prostorije. Ona je povezana s karijerom i uspješnim životnim putem. Njena tekuća energija osigurat će vam ravnotežu kako bi se vaš život neometano odvijao. Koristite kristale svijetlo plavih i plavih boja kako bi usmjerili vaš život prema Vašim ciljevima.  Postavite ih uvijek na tu stranu doma, ureda ili prostorije (U nekom suvremenom Feng Shui tumačenju, plava boja povezana je s energijom Zemlje)

Angelit čišćenje : preporučuje se čisti u slanoj ili morskoj vodi jer u običnoj vodi boja može u većoj ili manjoj otapati. Nakon toga se obriše s vlažnom krpom. Nakit obvezno skinite prije tuširanja jer ovaj mineral ne podnosi kemikalije. Nakit obrišite suhom krpom, a potom ga držite odvojeno u baršunastoj vrećici.

Angelit punjenje : puni se nekoliko sati direktno na sunčevim zrakama.Poželjno ga je položiti pored upaljene voštane svijeće.

Podijeli objavu :

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Slični blogovi

Orgonit (Orgonski uređaj) Što je orgonit ? – Orgonit je sintetička supstanca …

Pratite nas

Budi u toku s novostima i akcijama

Dobrodošli u Lotos Nakit

Ukoliko želite pristupit Vašem profilu, molimo Vas prijavite se.